Bouddha set en pierres gemmes (env. 30 mm hauteur)

Bouddha set en pierres gemmes (env. 30 mm hauteur)

Géodes en Cristal de roche (0.3-6kgs) du Maroc en belle qualitée.

Géodes en Cristal de roche (0.3-6kgs) du Maroc en belle qualitée.

Agate plaques épaises en nnature ou colorée (10-20cm)

Belles plaques épaises et polies à la main de 10cm jusqu'à 20cm par pièce. Belles pièces de décoration, avec des tons naturels en noir, blanc, brun et gris. Au centre il y a parfois des belles cristallisations.
Disponibilité : En stock
SKU
7
  • Acheter 30 pour 8,99 € et économisez 10%
  • Acheter 60 pour 7,99 € et économisez 20%
Agate plaques épaises en nnature ou colorée (10-20cm) doit être acheté par multiple de 5

Agaat is een doorzichtige, maar soms ook opake variëteit van kwarts en een subvariëteit van chalcedoon. De chemische structuur van agaat is identiek aan jaspis, vuursteen, hoornkies en wordt vaak samen met opaal gevonden. De kleurrijke, gestreepte specimens worden gebruikt als halfedelsteen. De naam agaat komt van het Griekse Ἀχάτης, Achatès, de naam van de huidige rivier de Dirillo in het zuiden van Sicilië, waar agaten en andere chalcedonen gevonden werden. Van oudsher werd agaat gedragen als gelukssteen of ter genezing. Er werden ook gebruiksartikelen van agaat gemaakt zoals knoopjes. Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan agaat toegekend, zoals bescherming tijdens zwangerschap, tegen hoofdpijn, huidaandoeningen en evenwichtsstoornissen. Agaat hoort volgens diverse literatuur bij de sterrenbeelden Waterman, Stier, Schorpioen en Tweelingen. Agaatverbindingen vormen zich als oplossing van kiezelzuur in holten in oudere rotsen. De stenen kunnen kunstmatig worden bevlekt om kleurcombinaties te verkrijgen die levendiger zijn dan die gevonden worden in de natuur. De belangrijke bronnen van agaat zijn Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten (Oregon, Washington en rond het Bovenmeer). Dichterbij Nederland en België wordt ook agaat gevonden in de Hunsrück in Duitsland.
Chemische samenstelling: SiO2 + Al, Ca, Fe, Mn Kristalstelsel: behoort tot chalcedoonachtige kwartskristallen, trigonaal. Splijting: geen. Kleur: lichtblauw of grijs maar het kan ook groen zijn Streepkleur: geen. Glans: glasglans, mat, zijdeglans. Hardheid (Mohs): 6,5 tot 7. Gemiddelde dichtheid: 2,65 kg/dm3. Transparantie: doorzichtig tot doorschijnend.

Edelsteentherapie Agaat


Agaatmijnen.

  • Le plus grand grossiste de pierres précieuses d'Europe
  • Plus de 165000 articles divers en stock
  • Livraison rapide sous 48 heures
  • Prix ​​compétitifs garantis

As-tu une question? S'il vous plaît n'hésitez pas à nous contacter: