Gipsite connu comme  Seleniteransparente Bahia/Brésil

Gipsite connu comme Seleniteransparente Bahia/Brésil

Eléphant de bonheur en Oeil de Tigre d'Afrique du Sud.

Eléphant de bonheur en Oeil de Tigre d'Afrique du Sud.

Inukshuk ou "Homme de pierre" - symbole de bonheur pour les Canadiens!

Disponible en pierres diverses. "Le symbole de bonheur peut être utilisé comme talisman ou portable comme pendentif comme amulet de bonheur"
Disponibilité : En stock
SKU
697
Inukshuk ou "Homme de pierre" - symbole de bonheur pour les Canadiens! doit être acheté par multiple de 1

GELUKS ESKIMO SYMBOOL INUKSUK.
Van de hedendaagse Amerikanen en Canadezen.

Inuksuks (het correcte meervoud is inuksuit) zijn stenen figuren gemaakt door de eerste bewoners van Noord Canada, de Inuit. De Inuit leefden in streken die nu Canada, Alaska, en Groenland worden genoemd. Voor duizenden jaren konden zij gevonden worden in deze regio's. Het woord "inuksuk" is een Inuktitut woord wat betekent "Handelen conform de menselijke capaciteit" en komt van het woord "inuk" wat vertaald kan worden als "menselijk wezen".
Populariteit van de Inuksuk.

In het laatste decennium spraken de Inuksuk weer enorm tot de verbeelding van de Canadezen van kust tot kust en stenen met menselijke figuren kunnen weer overal aan de kant van de weg worden gevonden. Als je een T-shirt draagt met een Inuksuk erop dan zal elke Canadees op de planeet dit herkennen en vriendelijk lachen. Op 1 April 1999 veranderde de Canadese politieke en geografische kaart toen een nieuw district, Nunavut werd opgericht. Nunavut werd gevormd uit het oosterse gedeelte van de noordwestelijke grond gebieden en werd officieel Canada’s derde grondgebied. Nunavut “ons land” in Inuktitut werd opgericht door een verdrag tussen de Inuit uit het oosten van centraal Antarctica, en de Canadese regering. Tezamen met anderen dingen geeft de overeenkomst de Inuit het recht op zelfbestuur en zelfbeschikking. Niet alleen heeft Nunavut de Inuit cultuur, aspiratie en bemoeienis meer zichtbaar gemaakt, het heeft ook veel belangstelling gericht op de Inuksuk, zoals je op de Nunavut vlag kunt zien. Populair beroep gecombineerd met officiële herkenning hebben het Inuksuk’s koninkrijk vergroot van het koude Canada naar de warmte van de Canadese harten overal ter wereld. 
Hebben andere plaatsen Inuksuit?

Er zijn andere Inuksuk lijkende structuren in de wereld. Als voorbeeld de Apashektas van de Andes,
De Chortens van Nepal, De Seite in Lapland en natuurlijk de dorazy chaloveka in Siberië. En laten we de belangrijkste niet vergeten: de Chinese toren. In ORIANA kunnen ze veel vertellen over alle andere structuren maar we komen ook nog graag meer te weten.

Edelstenen zijn zeldzame gesteenten, die meestal worden bewerkt en verwerkt in sieraden en sierobjecten. Edelstenen beschikken over de volgende kenmerken: Schoonheid. Hieronder vallen visuele aspecten zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid en lichteffecten. Duurzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar hardheid, breekbaarheid/splijtbaarheid en chemische bestendigheid. Zeldzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar hoe vaak een product in de natuur voorkomt. Edelstenen kunnen in vele verschillende vormen geslepen worden. Het basisonderscheid wordt gemaakt tussen cabochon, waarbij de edelsteen in een bolle vorm wordt geslepen, en gefacetteerd, waarbij het oppervlak van de edelsteen wordt geslepen in verschillende facetten. Bij het slijpen kijkt men naar verschillende eigenschappen van de steen, waaronder de kleur, kleurverdeling, insluitsels, speciale lichteffecten, dispersie en breuk- en slijvlakken. Zo worden ze verwerkt tot kettingen, oorbellen, armbanden en vele andere sieraden, maar ook in de industrie worden de edelstenen gebruikt om te verwerken. Bekende edelstenen zijn onder andere diamant, robijn, smaragd, saffier, aquamarijn, topaas, toermalijn, amethyst, citrien, carneool, opaal, onyx, turkoois, lapis lazuli en granaat. In de 18de en begin 19de eeuw was het mode om sieraden te maken waarin iemands naam of initialen verwerkt waren. Bij de keuze van de edelstenen liet men zich leiden door de eerste letter van de naam van de edelsteen, en zo ontstond het edelstenenalfabet. Ook werden er gedurende de negentiende eeuw soortgelijke achrosticonsieraden gemaakt waarbij sentimenten in edelstenen werden uitgedrukt. Meest bekend is de Engelse 'regard'-ring, een verlovingsring waarbij het woord 'regard' (hoogachting) gevormd werd door de edelstenen robijn (ruby), smaragd (emerald), granaat (garnet), amethyst, diamant (diamond)

 

  • Le plus grand grossiste de pierres précieuses d'Europe
  • Plus de 165000 articles divers en stock
  • Livraison rapide sous 48 heures
  • Prix ​​compétitifs garantis

As-tu une question? S'il vous plaît n'hésitez pas à nous contacter: