Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

OPRUIMING SCHELPEN/STENEN - 27 PALLETS MET 70-80% KORTING! Bestel via de webshop met DHL (vanaf 150,- of vanaf 500,- gratis naar NL, UK, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk & Oostenrijk)  of kom langs.

PS Timmersgems bezoeken; ipv de gebruikelijke 3e afslag neem de 1e of 2e afslag Berghem en zijn dan bereikbaar via de rotonde  en de parallelweg.

 

< Terug naar het overzicht

Woestijnroos afkomstig uit de Sahara Tunesië en Algerije

Woestijnroos afkomstig uit de Sahara Tunesië en Algerije

Product

Woestijnroos afkomstig uit de Sahara Tunesië en Algerije

Omschrijving

Onlangs kochten wij een 40 foot container met 27 ton (27.000 kilo) Woestijnrozen midden in de Sahara van Tunesië/Algerije. De steen blijft populair vanwege zijn mooie kristallisatie vormen.

Aanvullende informatie

Een woestijnroos (ook wel zandroos genoemd) is een mengvorm van het mineraal gips en zandkorrels die zijn ingebed in het kristalrooster van dat mineraal. Woestijnrozen worden ook wel gevormd met bariet. Het is geen zuiver mineraal en in strikte zin ook geen gesteente. Sommigen menen dat het toch het best onder gesteente in te delen valt. Woestijnrozen worden gevormd in woestijnen waar grondwater door capillaire werking aan het oppervlak komt en daar snel verdampt. Het grondwater moet bovendien de juiste mineralen (gips en/of bariet) bevatten die achterblijven waar het water verdampt. Woestijnrozen zijn geliefde objecten onder de verzamelaars van mineralen. Healers dichten heilzame werkingen aan de woestijnroos toe. Zo zou de woestijnroos helpen tegen straling en het bewustzijn uit het hart verbeteren. De mooiste komt uit de Sahara in Tunesië. Woestijnroos lost op in water en is zeer zacht en makkelijk te beschadigen.


Woestijnroos

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP