Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

18.03.2019; 720 kilo donkere Uruguay Amethist, grote Dode-Zee lampen  & 12 ton Bergkristalgeoden uit Marokko & "Grootste laserkristal van Tucson 2019" Daarnaast ruim 95 nieuwe steensoorten en meteorieten. Bestel in de webshop met bezorging door DHL of kom langs.

< Terug naar het overzicht

Tugtupiet uit Groenland (ZEER ZEER ZELDZAAM)

Tugtupiet uit Groenland (ZEER ZEER ZELDZAAM)

Product

Tugtupiet uit Groenland (ZEER ZEER ZELDZAAM)

Omschrijving

Misschien wel ons meest zeldzame mineraal wat in 1957 ontdekt is in Tugtup Agtakorfia. Niet in de beste kwaliteit, maar blij dat we het eindelijk kunnen aanbieden

Afmetingen

15-40grs.

Prijs elders

Log in voor prijzen

Aanvullende informatie

Het mineraal tugtupiet is een chloor-houdend natrium-aluminium-beryllium-silicaat met de chemische formule Na4AlBe(Si4O12)Cl. Het tectosilicaat behoort tot de veldspaatvervangers.Het doorzichtig tot doorschijnend witte, roze, groene of blauwe tugtupiet heeft een glas- tot vetglans, een witte streepkleur en de splijting van het mineraal is imperfect volgens het kristalvlak [111]. Het kristalstelsel is tetragonaal. Tugtupiet heeft een gemiddelde dichtheid van 2,36, de hardheid is 4 en het mineraal is niet radioactief. De naam van het mineraal tugtupiet is afgeleid van de plaats waar het voor het eerst beschreven werd; Tugtup agatakorfia in Groenland en betekend in het Inuit ook Rendierbloed. Het mineraal tugtupiet wordt gevormd in silica-arme, alkali-rijke stollingsgesteenten. De typelocatie is Tugtup agatakorfia, Tunugdliarfik, Groenland.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP