Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Nieuw binnengekomen;  Maori kunst uit Nw. Zeeland, Papoea kamerjuwelen uit Nieuw-Guinea, Moqui paartjes uit Utah/USA, Eilat colliers uit Israël, Aqua de Florida & Palo Santo uit Peru, harten uit China en kogelarmbanden. De “Goodluck mini's van Safari” zijn een heuse trend! De geheimen; “Iedereen vind ze leuk en zijn top gedetailleerd, en zijn een succes bij elke toonbank iedereen wil ze hebben”

< Terug naar het overzicht

Tugtupiet uit Groenland (ZEER ZEER ZELDZAAM)

Tugtupiet uit Groenland (ZEER ZEER ZELDZAAM)

Product

Tugtupiet uit Groenland (ZEER ZEER ZELDZAAM)

Omschrijving

Misschien wel ons meest zeldzame mineraal wat in 1957 ontdekt is in Tugtup Agtakorfia. Niet in de beste kwaliteit, maar blij dat we het eindelijk kunnen aanbieden

Afmetingen

15-40grs.

Prijs elders

Log in voor prijzen

Aanvullende informatie

Het mineraal tugtupiet is een chloor-houdend natrium-aluminium-beryllium-silicaat met de chemische formule Na4AlBe(Si4O12)Cl. Het tectosilicaat behoort tot de veldspaatvervangers.Het doorzichtig tot doorschijnend witte, roze, groene of blauwe tugtupiet heeft een glas- tot vetglans, een witte streepkleur en de splijting van het mineraal is imperfect volgens het kristalvlak [111]. Het kristalstelsel is tetragonaal. Tugtupiet heeft een gemiddelde dichtheid van 2,36, de hardheid is 4 en het mineraal is niet radioactief. De naam van het mineraal tugtupiet is afgeleid van de plaats waar het voor het eerst beschreven werd; Tugtup agatakorfia in Groenland en betekend in het Inuit ook Rendierbloed. Het mineraal tugtupiet wordt gevormd in silica-arme, alkali-rijke stollingsgesteenten. De typelocatie is Tugtup agatakorfia, Tunugdliarfik, Groenland.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP