Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

18.03.2019; 720 kilo donkere Uruguay Amethist, grote Dode-Zee lampen  & 12 ton Bergkristalgeoden uit Marokko & "Grootste laserkristal van Tucson 2019" Daarnaast ruim 95 nieuwe steensoorten en meteorieten. Bestel in de webshop met bezorging door DHL of kom langs.

< Terug naar het overzicht

SALE 2019: Prachtkever schildjes (Buprestidae) Verpakt per 100 stuks.

SALE 2019: Prachtkever schildjes (Buprestidae) Verpakt per 100 stuks.

Product

SALE 2019: Prachtkever schildjes (Buprestidae) Verpakt per 100 stuks.

Omschrijving

Schildjes van de Thaise prachtkever die worden gebruikt voor decoratie maar ook voor het maken van prachtige sieraden. Verpakt per 100 stuks.

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Prachtkevers (Buprestidae) zijn een familie uit de orde Coleoptera (kevers). Er zijn zo'n 15.000 soorten in 450 geslachten. Prachtkevers zijn over het algemeen vrij slank en hebben een naar achteren toegespitst lichaam. Ze kunnen een lengte bereiken tussen 0,2 en 6,5 cm en hebben vaak heldere kleuren: groen, rood of blauw met stippen, strepen of banden en een metaal-achtige of iriserende glans waardoor veel soorten ondanks de geringe lengte als ware kunstwerkjes worden beschouwd en veel geld waard zijn in insectencollecties door verzamelaars. Vrijwel alle soorten leven van planten en enkele zijn berucht om de vraatschade. De volwassen kevers zijn vaak te vinden op planten en boomstammen, waar ze honing, bloemen en stuifmeel eten. De larven graven gangen in het hout en richten behoorlijk wat schade aan in bossen. De eieren worden gelegd in hout. Deze familie leeft voornamelijk in de tropen, ook in gematigde streken komen sommige soorten voor. In Europa en Noord-Amerika zijn de prachtkevers ook te vinden in de bebouwde omgeving. In Midden-Europa zijn er rond 125 soorten en in Nederland een kleine 25.

 

  • Bekijk hier video's over De prachtkever.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP