Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

SALE 2019: Magic Moon ei (ons meest verkochte edelsteen ei aller tijden)

SALE 2019: Magic Moon ei (ons meest verkochte edelsteen ei aller tijden)

Product

SALE 2019: Magic Moon ei (ons meest verkochte edelsteen ei aller tijden)

Omschrijving

Handgeslepen ei! Internationaal bekend als "Magic Moon", het materiaal lijkt ietwat op Opaline, maar is toch weer anders, zo is dit materiaal niet hoogglanzend te polijsten. Maar heeft zijn kleur toch iets magisch op jong & oud.

Prijs elders

Log in voor prijzen

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Ons Magic Moon ei ligt tegen het betoverende aan, prachtige opalisatie/irisatie het meest lijken op opaline of opaliet, maar toch is het dat niet en heeft er ook niets mee te maken. Als je naar de steen kijkt dan ervaar je een spirituele gloed en het doet denken aan een opkomende maan in wolkennevel vol met schitteringen en kleuren spektakels.

Magie of toverij is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid vanuit de gedachte dat men in contact kan treden met het bovennatuurlijke door middel van rituelen en bezweringen. Een van de functies van magie was en is het ongewone duiding te geven of om een houvast te bieden in een onzekere wereld. Praktijken die als magisch worden gezien zijn onder meer voorspellen, astrologie, bezweren, hekserij, tovenarij, spiritisme en soms alchemie. Moderne antropologische en sociologische studies van magie zien deze en andere praktijken nu eerder als aspecten en uitingen van een totale wereldbeschouwing van een specifieke cultuur op een bepaald tijdstip, net zoals ook religie en wetenschap een deel vormen van de cultuur van een volk.[1] Magie is dus met andere woorden niet alleen een 'techniek': ze gaat onvermijdelijk uit van een achterliggend wereldbeeld, een manier waarop alles wat gebeurt begrepen en verklaard wordt. Met magie wordt dus ook een wijze van rationaliteit, een kosmologie, beschreven waarbij ervan uitgegaan wordt dat onzichtbare krachten veranderingen kunnen teweegbrengen in de materiële werkelijkheid. In dit artikel wordt vooral aandacht besteed aan westerse tradities en percepties van magie.

Iriseren (Grieks: iris = regenboog, ook iridiseren) is het natuurkundige verschijnsel van hoek-afhankelijke kleur en komt alleen voor bij structurele kleuren. Iriserende kleuren zijn het gevolg van breking en interferentie van licht in of aan het oppervlak van een voorwerp wat bestaat uit verschillende lagen met verschillende brekings indices. De kleurrijke uitstraling wordt vaak beschreven als dat het 'de kleuren van de regenboog' heeft. Een aantal voorbeelden zijn: olie op water, parelmoer of zeepbellen. Het verschijnsel wordt door mensen over het algemeen mooi gevonden. Iriseren wordt veroorzaakt door meervoudige reflecties in (semi-)transparant materiaal. Hierdoor ontstaan faseverschuivingen in de na reflectie uittredende golven. Door onderlinge interferentie van deze ten opzichte van elkaar in fase verschoven golven ontstaan vervolgens weer modulatieverschillen, waarbij sommige golflengtes versterkt worden en andere juist verzwakt. De voor het iriseren verantwoordelijke reflecties ontstaan bijvoorbeeld in bergkristal door breking ten gevolge van kleine scheurtjes in het materiaal en in parelmoer doordat het materiaal is opgebouwd uit veel dunne laagjes. Omdat het effect afhankelijk is van de kijkhoek kan iriseren feitelijk niet met fotografie worden vastgelegd, maar zou daar spectroscopie voor moeten worden gebruikt.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP