Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Brazilië container met 43 nieuwe producten in Agaat, Amethist, Citrien en Sieraden. Verder de “Goodluck mini's van Safari” zijn een heuse trend! In 3 weken tijd verkochten we ruim 10.000 stuks. De geheimen; “Iedereen vind ze leuk en zijn top gedetailleerd, en zijn een succes bij elke toonbank iedereen wil ze hebben!”  (LET OP; ZATERDAG 20 OKTOBER A.S. ZIJN WIJ GESLOTEN!)

< Terug naar het overzicht

SALE 2018: Koffervisje ookwel "cowfish" genoemd uit Vietnam

SALE 2018: Koffervisje ookwel "cowfish" genoemd uit Vietnam

Product

SALE 2018: Koffervisje ookwel "cowfish" genoemd uit Vietnam

Omschrijving

Bijzondere vis, welke twee hoorntjes kan hebben en vandaar dus "koe"vis genoemd wordt, en vanwege zijn rechthoekige buikje ookwel koffervis wordt genoemd.

Afmetingen

70 x 30mm

Prijs elders

Log in voor prijzen

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

De langhoornkoffervis (Lactoria cornuta) is een straalvinnige vis uit de familie van de koffervissen (Ostraciidae). De wetenschappelijke naam werd, als Ostracion cornutus, in 1758 door Linnaeus gepubliceerd.  Deze tot 46 cm lange vis heeft een hard uitwendig skelet, dat bestaat uit vergroeide benige schubben. Hij heeft boven elk oog een hoornvormig uitsteeksel en twee lange doorns aan weerszijden van de aarsvin. De rugvin staat ver naar achteren, vlak voor de staartwortel. Het lichaam is geel met lichtblauwe vlekken. De staart is blauwachtig en grotendeels transparant. Het voedsel bestaat uit ongewervelde bodemdieren, die ze met gerichte straaltjes water uit het zand opwoelen. De vis komt voor in de Grote- en Indische Oceaan en de Rode Zee tot een diepte van 100 m, meestal niet dieper dan 50 m. De vis is een kustbewoner, en komt voor in zout tot brak water boven modderige en zandige bodems in de buurt van rotsen en riffen. Ook in havens en estuaria.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP