Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

18.03.2019; 720 kilo donkere Uruguay Amethist, grote Dode-Zee lampen  & 12 ton Bergkristalgeoden uit Marokko & "Grootste laserkristal van Tucson 2019" Daarnaast ruim 95 nieuwe steensoorten en meteorieten. Bestel in de webshop met bezorging door DHL of kom langs.

< Terug naar het overzicht

Koker met 2 kilo betaal schelpen uit de Filipijnen

Koker met 2 kilo betaal schelpen uit de Filipijnen

Product

Koker met 2 kilo betaal schelpen uit de Filipijnen

Omschrijving

De twee bestverkopende schelpen ter wereld zijn "CYPREA MONETA" & "OPERCULUM CLOSURE", honderden schelpjes die op een paar cent per stuk komen en SUCCES VERZEKERD (één kilo Cypreas & één kilo Cateyes)

Aanvullende informatie

•Enkele duizenden jaren geleden werden Kaurischelpen gebruikt als geld. Vooral in Aziatische en Afrikaanse landen.  Deze schelpjes werden destijds en nu gevonden in de Indische Oceaan en in de Grote Oceaan. Het gebruik van deze schelpjes ging zelfs door tot in de slaventijd. Zo is er bekend dat in de 18e eeuw nog 10 duizend schelpen werden betaald voor een goede mannelijke slaaf uit West-Afrika. Het is bijna niet te geloven, maar in Nigeria werden in 1911 nog kippen aangeboden op de markt voor 25 kauri's. Wel wat onhandig in je portemonnee, die schelpen.

•Kaurischelpen ("Cypraea moneta") zijn voornamelijk afkomstig uit de Indische Oceaan. De kauri is gemiddeld ongeveer twee en een halve centimeter groot en lijkt haast van porselein gemaakt.  De bewoners van deze schelpjes worden dan ook porseleinslakken genoemd. De kaurischelpen doen aanvankelijk dienst als ruilmiddel op de Maldiven en op Sri Lanka.  Dit gebruik verspreidt zich van daar over Indië en een groot deel van Afrika, en zelfs Suriname en Nederlands Nieuw-Guinea. In de wetenschappelijke naam van de schelp zit het woord ‘moneta’. Dit woord verwijst naar het Latijnse woord voor 'geld'. Hieruit blijkt dat de schelp als betaalmiddel wordt gebruikt wanneer hij zijn naam krijgt. De vissers van de Maldiven verkochten de kaurischelpen aan de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC).  

 
Betaalschelpen

Het unieke concept van de kokers (displays) van Timmersgems.

Ons unieke concept verpakkings- en showkokers neemt u als winkelier een zorg uit handen.
We hebben deze lijn op de markt gebracht om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag naar informatie folders en scherpe prijzen. Deze nieuwe Timmersgems lijn geeft u veel voordelen die we hieronder even op een rijtje zetten.

1. Scherpe prijzen:.
U krijgt altijd een scherpere prijs voor het artikel in de koker dan als u het artikel los zou kopen.

2. Gratis folder:
In de koker zitten wat gratis extra folders die u kunt verstrekken aan uw klanten.
Hierop staat veel informatie over het product die uw klant zeker op prijs zal stellen.

3. ECO friendly:
Verpakt in een 100% gescheiden te verwerken plastic koker treft u zonder extra verpakking het product aan.
Er worden geen bomen omgezaagd om het product in houten kistjes te verpakken nog gebruiken we een vulmiddel als b.v. polyethyleen. 

4. Mooie presentatie:
De koker kunt u zo in de winkel zetten en is prachtig om het product aan uw klanten te tonen (ook als counter display)

 

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP