Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

OPEN HANDEN gemaakt van jaspisbreccie uit Zuid-Afrika 80% KORTING!

OPEN HANDEN gemaakt van jaspisbreccie uit Zuid-Afrika 80% KORTING!

Product

OPEN HANDEN gemaakt van jaspisbreccie uit Zuid-Afrika 80% KORTING!

Omschrijving

Topbeeld waar meer dan 2 maanden aan zijn gewerkt. Zeer fraai, ca. 1200 kilo. Geschikt voor zowel binnen als buiten, onder in de hand is een gaatje gemaakt waardoor eventueel regenwater weg kan lopen.

Afmetingen

62 cm x 118 cm x 116 cm

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Handen hebben in het gelovig leven een veelzijdige functie. Wanneer ze gevouwen zijn (en de ogen gesloten), duiden ze op concentratie, op overgave aan God. Ook wanneer ze tegen elkaar gedrukt zijn en omhoog geheven, hebben ze deze betekenis. Open handen met de handpalmen omhoog - een gebaar dat gangbaar is bij het bidden van het Onze Vader - verwijzen naar ontvankelijkheid. Wanneer de armen daarbij omhooggeheven zijn en de bidder rechtop staat, wordt dat de orante (= biddende) houding genoemd. Dezelfde houding, dus rechtopstaand en met de armen opgeheven, maar dan met de handpalmen omlaag, heeft meer de betekenis van bemiddeling. Ze past daarom bij het vragen om de zegen aan het einde van een viering. Er is ook nog de handoplegging, een gebaar dat het doorgeven van de gaven van de Heilige Geest symboliseert en bijvoorbeeld gebruikt wordt bij het wijden van een priester en bij de toediening van het Heilig Vormsel door de bisschop. In meer algemene zin zijn open handen het symbool voor het ontvangen van liefde.

Jaspis is een opake en fijnkristallijne variëteit van kwarts. De chemische samenstelling is identiek aan die van agaat, vuursteen en hoornkiezel. De kleuren zijn variabel, van geel via rood en roodbruin tot groen. Jaspisstenen worden geslepen en gepolijst om in sieraden gezet te worden. De naam jaspis is via het Latijn en het Grieks (íaspis) ontleend aan een Semitische taal en betekent "gevlekte of gespikkelde steen". De belangrijkste vindplaatsen van jaspis zijn India (Dekkanplateau) en Mexico (gele), Duitsland (rode) en Afrika, Australië, Brazilië, Egypte, Frankrijk en de VS (overige kleuren). Jaspis wordt al sinds de oudheid als edelsteen bewerkt. Men maakte er bijvoorbeeld zegelstenen, kleine gesneden stenen en galanterieën van. Men schreef jaspis magische krachten toe. In de oudheid werd het wel de moeder van alle stenen genoemd. Het wordt tegenwoordig gebruikt in cabochons, tafelslijpsels en kunstnijverheidsvoorwerpen. Imitaties worden gemaakt van glas. De Egyptenaren en Grieken gebruikten jaspis al om de seksualiteit te versterken en om een spoedige zwangerschap te bereiken. Bij de indianen werkte de gele jaspis als regensteen. Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan jaspis toegekend, zoals stressvermindering, gewichtsverlies, bestrijding van maagklachten en verhelpen van leverproblemen. Jaspis hoort volgens diverse literaire bronnen bij de sterrenbeelden Ram, Maagd, Kreeft en Schorpioen. In het christelijke geschrift Openbaring 4:2-3 staat geschreven: Op hetzelfde moment raakte ik in vervoering. Er stond een troon in de hemel en daarop zat iemand. Degene die daar zat had een uiterlijk als van jaspis en sarder, en rond de troon was een regenboog die er uitzag als smaragd.

Edelsteentherapie Jaspis

  • Bekijk hier video's over dit product!
WIJ ACCEPTEREN DE VOLGENDE BETAALMETHODEN

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP