Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

OPRUIMING SCHELPEN/STENEN - 27 PALLETS MET 70-80% KORTING! Bestel via de webshop met DHL (vanaf 150,- of vanaf 500,- gratis naar NL, UK, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk & Oostenrijk)  of kom langs.

PS Timmersgems bezoeken; ipv de gebruikelijke 3e afslag neem de 1e of 2e afslag Berghem en zijn dan bereikbaar via de rotonde  en de parallelweg.

 

Ontdekkingsreis

…door 46 landen bij TimmersGems!

In Berghem is TimmersGems gevestigd. Op bijna 10.000 vierkante meter oppervlakte treft u de grootste collectie mineralen en edelstenen in de wereld aan. Daarnaast wordt u daar verrast met een indrukwekkende hoeveelheid Aziatische beelden, stuk voor stuk unieke kunstwerken. Zo zult u oog in oog komen te staan met de grootste houten olifant van Europa, komt u in aanraking met het grootste Amethystenpaar van Nederland en zal een enorme houten beeld van Boeddha een onvergetelijke indruk op u maken.

 

“Het best bewaarde geheim van Nederland”
Ondernemer Dirk van de Heuvel van Juwelier Van de Heuvel

“Ein Top-Ereignis der Branche”
Duitse kenners aan het woord

 

Het programma…

Na binnenkomst wordt u begroet met een overheerlijk kopje koffie, thee of desgewenst frisdrank, aangevuld met een Brabantse lekkernij. Aansluitend start uw ontdekkingsreis, te beginnen met Mexico. Via de Andes gaan we naar Peru. Vandaar vervolgen we de tocht naar de Navajo-/Hopi-Indianen in de Verenigde Staten. Daar staan we uitgebreid stil bij de grootste verzameling Turkoois. Met ‘de Landrover’ gaan we de woestijn in waarbij we volop aandacht zullen besteden aan bijvoorbeeld de Cactus-rainsticks uit de Atacana-woestijn van Chili én aandacht voor de Roos van Jericho. De reis gaat verder van India naar Brazilië. Daar krijgen we een toelichting op het bergkristal ‘magic-skulls’, op muziekinstrumenten als de djembé en daar staat een heuse T-Rex dinosaurus klaar om ons te verorberen.

Als we weten te ontsnappen, dan vluchten we via China naar de Zimbabwaanse ‘Shona-art’ stenenbeelden en de ‘Kishi-art’ stenenbeelden van Kenia. Tussentijds staan we nog stil bij Vietnam, Thailand en het grootste ‘Gebedshuis’ dat ooit uit Birma is geexporteerd. Daarna komen we op adem bij de meubelen van Tibet, van waarvandaan wij al kunnen toekijken op de unieke stenenafdeling van Madagaskar en de grootste Amethystgeoden-expositie in Europa. Alvorens nog eens voor koffie, thee of frisdrank aan te schuiven laten we ons verbazen door de prachtige levensgrote boomstammen van versteend hout uit Indonesië.

groepsarrangementenNa de koffie kunt u in uw eigen tempo een rondgang maken langs maar liefst hondertwaalf kasten en drieenveertig vitrines vol met edelsteengraveringen en colliers. Van hieruit bestaat de mogelijkheid uitgebreider stil te staan bij gezondheidsstenen, hot and cold stone-therapy, Chakrastenen en vele andere onderdelen die onze welness aangaan. U kunt ook de thema-lezing ‘De kracht van Parels en Koralen’ bijwonen, via de vitrines zal uitgebreid stilgestaan worden bij de verschillende zoetwater-, cultive-, keshi-, tahiti, zuidzee- en Biwaparels. Bijzonder leerzaam en aanstekelijk! Een wereld om mee te nemen, want in de winkel kunt u aankopen doen.

 

TimmersGems een wereld van verschil…

  • minerals & rocks
  • jewelry & pearls
  • health & beauty
  • decoration & art

 

DE BIJZONDERHEDEN:
Uw ontdekkingsreis zal om en nabij de 4 á 5 uur in beslag nemen. De kosten per persoon bedragen euro 6,50. Dat is inclusief koffie en thee met een Brabantse lekkernij. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 20 personen.

 

Nieuws van TimmersGems…

De Boeddha-tempel nu voor u te huur!

Een Boeddha-tempel van zo’n honderd vierkante meter ruimte staat u ter beschikking in Berghem. Compleet ingericht met Boeddhistische en Hindoistische goden uit onder andere Tibet, Nepal, Thailand en India. De tempel is gebouwd volgens de aanwijzingen van ‘Feng-Shui’-geleerden, op een zogenaamde krachtplek. Gegarandeerd succes bij uw vergadering en/of meditatie. U kunt de Boedha-tempel per dag (100 euro) of per dagdeel (75 euro) huren. Er is ruimte voor 10 tot 15 personen.

Huur eens een Gold-rush bar met overdekte tuin…

Voor uw vergadering staat de bijzondere Gold-rush bar van om en nabij de 225 vierkante meter ruimte en een bijbehorende overdekte tuin (zo’n 200 vierkante meter) ter beschikking. Een inspirerender omgeving is welhaast ondenkbaar. De oude saloonbar uit het ‘Wilde Westen’, accessoires uit deze ‘Gouden Tijd’ en meubilair waar pokeraars en cowboys nog maar net daarvoor aangeschoven lijken te zijn… Met ruim 20 tot 25 personen kunt u hier uitstekend terecht. U kunt de Gold-rush bar per dag (150 euro) of per dagdeel (100 euro) huren.

Op aanvraag verzorgen wij tijdens uw bezoek graag belegde broodjes en/of complete lunches. In overleg zijn er ook overnachtingsmogelijkheden.

 

“Europas grösstes Edelstein-paradies”
Artikel in Zwitsers vakblad

 

Via deze pagina kunt u contact met ons opnemen voor informatie of om de afspraak te boeken.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP