Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

19.02.2019; 1130kilo klankschalen & 6500 Tibetaanse vlaggenlijnen binnengekomen alsmede onze Tucson-zending met o.a. Roze Amethyst uit Patagonië & Crocoieten uit Dundas/Tasmanië. Kom of bestel via DHL (LET OP; ZATERDAG 23.02 GESLOTEN)

< Terug naar het overzicht

Xylotrupus Gideon afkomstig uit Thailand in mooi frame met glas.

xylotrupus-gideon-2018_product

DOWNLOADS:

Xylotrupus Gideon afkomstig uit Thailand in mooi frame met glas.

Product

Xylotrupus Gideon afkomstig uit Thailand in mooi frame met glas.

Omschrijving

Fantastische reeks met opgezette en volstrekt legale insecten uit Thailand en omstreken. In zeer fraaie houten lijst.

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

De bruine neushoornkever, Xylotrupes gideon is een briljante soort van grote mestkever behorende tot de onderfamilie Dynastinae. Xylotrupes gideon kan een lengte bereiken van 3,5-7 centimeter Zoals gebruikelijk bij neushoornkevers is er een groot verschil tussen de geslachten. Mannen zijn groter dan vrouwen. Ze hebben twee chitineuze gespleten hoorns, een dikke borsthoorn en een kleinere kophoorn, waarmee ze hun rivalen elimineren tijdens de paarperiode. Deze kevers zijn glanzend donkerrood, donkerbruin of zwart van kleur. De ogen bevinden zich aan elke kant van het hoofd. Bij verstoring maken deze kevers een sissend geluid, geproduceerd door het uiteinde van de buik tegen de rand van de elytra te wrijven.

De familie Scarabaeidae zoals die momenteel wordt gedefinieerd, bestaat uit meer dan 30.000 soorten kevers wereldwijd, die vaak scarabeeën of mestkevers worden genoemd. De classificatie van dit gezin heeft de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan. Verscheidene subfamilies zijn verheven tot familieniveau (bijvoorbeeld Pleocomidae, Glaresidae, Glaphyridae, Ochodaeidae en Geotrupidae) en sommige zijn teruggebracht tot lagere rangen. De subfamilies die in dit artikel worden vermeld, zijn in overeenstemming met die in Bouchard (2011)

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP