Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

19.02.2019; 1130kilo klankschalen & 6500 Tibetaanse vlaggenlijnen binnengekomen alsmede onze Tucson-zending met o.a. Roze Amethyst uit Patagonië & Crocoieten uit Dundas/Tasmanië. Kom of bestel via DHL (LET OP; ZATERDAG 23.02 GESLOTEN)

< Terug naar het overzicht

Steenbok (350x120 mm) uit Colorado in de U.S.A.

Steenbok (350x120 mm) uit Colorado in de U.S.A.

Product

Steenbok (350x120 mm) uit Colorado in de U.S.A.

Omschrijving

Zeer fraai geconserveerd & opgezet volgens de strenge veterinaire eisen van USA. Is met 100% zekerheid afkomstig van natuurlijk gestorven Steenbok.

Aanvullende informatie

Steenbok is de naam die gegeven wordt aan een aantal verwante soorten uit het geslacht geiten (Capra) met grote, naar achteren gebogen hoorns met ribbels erop. Deze ribbels of ringen geven de leeftijd van de mannelijke steenbok weer. Het vrouwtje heeft kleine horens maar het mannetje heeft hoorns die ieder jaar bijgroeien. Ze leven in Eurazië en Noord-Afrika. Geiten hebben lange platte staarten, die kaal zijn aan de onderzijde, en een kleine vlek onder het staartstuk. Op de knieën zitten eeltknobbels. Mannetjesgeiten ("bokken") zijn groter dan vrouwtjesgeiten en hebben lange, achterwaarts gebogen, geribbelde hoorns en een sik. De hoorns van de bok groeien door; hoe zwaarder en langer de hoorns, hoe ouder de bok. Ze zijn te onderscheiden van mannetjesschapen ("rammen") doordat de hoorns van bokken niet krullen. De hoorns van het vrouwtje zijn veel kleiner, zo'n 20 tot 25 centimeter lang in alle soorten. Bokken besproeien zichzelf met urine, waardoor ze een sterke lichaamsgeur hebben. Beide geslachten hebben anale klieren. Alhoewel ze in de eerste plaats grazers zijn, zijn geiten opportunistische eters, die vrijwel elk plantaardig materiaal eten, als gras, bladeren, twijgen, knoppen, vruchten en wortelen. Daardoor kunnen verwilderde geiten grote schade toebrengen aan inheemse flora en fauna van eilanden, zoals bijvoorbeeld op de Galapagoseilanden. Ook weten ze zich goed aan te passen aan giftige planten. Na drie keer van en bepaalde giftige plant te hebben gegeten, weet een geit in welke hoeveelheden hij van deze plant zou kunnen eten zonder ziek te worden.

 
Alles over de Steenbok.

  • Bekijk hier video's over dit product!
WIJ ACCEPTEREN DE VOLGENDE BETAALMETHODEN

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP