Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

Mississippi (TOPMODEL!) met mozaïek ingelegde veelkleurige lampen. "Zuilen-trio"

Lamp zuil 21 x 105 en 21 x 155 en 21 x 205 cmLOGO_product

Mississippi (TOPMODEL!) met mozaïek ingelegde veelkleurige lampen. "Zuilen-trio"

Product

Mississippi (TOPMODEL!) met mozaïek ingelegde veelkleurige lampen. "Zuilen-trio"

Omschrijving

Naast de traditionele bronzen met mozaïek ingelegde lampen worden er sinds 2019 ook moderne abstracte "mozaïek ingelegde lampen" gemaakt. En ook deze nieuwe serie is weer werkelijk top!

Afmetingen

1050mm &1550mm & 2050mm x 210mm

Prijs elders

Log in voor prijzen

Aanvullende informatie

Fantastische lampen gemaakt van Mozaïek glawerk, het doet denken aan de oude Tiffany lampen maar deze glaskunst lampen zijn veel verfijnder door het gebruik van zeer kleine delen glas. Rond de river de Mississippi worden in Illinois de meest fantastische lampen gemaakt die in elk interieur een plek kunnen vinden. 

In de tijd van de indianen bestond rondom de Mississippi een stedelijk netwerk. Hiervan was Cahokia (in wat nu Illinois is) eeuwenlang de voornaamste nederzetting langs de rivier. Hoewel Europeanen het gebied lange tijd met rust lieten, werd de bevolking gedecimeerd door geïmporteerde ziekten zoals pokken. Sommige volkeren namen een nomadische levensstijl aan met behulp van verwilderde en opnieuw getemde paarden. De steden werden verlaten en vervielen. Moderne steden aan de Mississippi zijn onder meer Minneapolis-Saint Paul, Davenport, Saint Louis, Memphis, Baton Rouge en New Orleans.

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes (tesserae), die in een vloer of wand worden gemetseld. Met glas is het mogelijk een glas in lood-mozaïek te maken. In de Griekse en Romeinse tijd werden in luxe villa's mozaïeken gemaakt, waarop afbeeldingen van keizers, goden of taferelen van alledag te zien waren. Op diverse plaatsen in Europa zijn mozaïeken teruggevonden die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven.Vanuit de middeleeuwen is onder meer de cosmatentechniek bekend, waarbij op geraffineerde wijze geometrische figuren werden ingelegd. Mozaiek werd al in de tweede helft van het derde millennium voor Christus gevonden in Abra, Mesopotamia. Dit mozaiek werk bestond uit verschillende stukken gekleurd steen, schelpen en ivoor. De eerste geglazuurde mozaiek tegels werden 1500 voor Christus gevonden. Daarnaast waren er verschillende tijdperken en rijken die van invloed zijn geweest op de ontwikkeling van mozaiek. De Grieken waren liefhebbers van de mozaiek kunst. De Griekse stijl werd voornamelijk in de derde eeuw voor Christus ontwikkeld. Het onderwerp van deze kunstwerken waren voornamelijk mythologische wezens, religieuze types, rijkdom en natuur. In deze periode was de schilderkunst, evenals beeldhouwkunst populairder dan mozaiek kunst. Hierdoor zijn veel mozaiek kunstwerken gebaseerd op of geïnspireerd door schilderijen.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP