Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

19.02.2019; 1130kilo klankschalen & 6500 Tibetaanse vlaggenlijnen binnengekomen alsmede onze Tucson-zending met o.a. Roze Amethyst uit Patagonië & Crocoieten uit Dundas/Tasmanië. Kom of bestel via DHL (LET OP; ZATERDAG 23.02 GESLOTEN)

< Terug naar het overzicht

Pijnboom houtsnijwerken in Boeddha, Confucius, Kwanyin en Tibetaanse Berggod

Pijnboom houtsnijwerken in Boeddha, Confucius, Kwanyin en Tibetaanse Berggod

Product

Pijnboom houtsnijwerken in Boeddha, Confucius, Kwanyin en Tibetaanse Berggod

Omschrijving

Mooie stronken hout van 18 tot 28 cm bij 8 tot 10 cm. Gemaakt in de omgeving van Donfungchan. Prachtige stronken met mooie beeltenissen, tegen oude prijzen van toen. Deze stronken gekocht in 2005, hedentendage ruim 300% gestegen in prijs.

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Den (botanische naam: Pinus) is een geslacht van naaldbomen in de dennenfamilie (Pinaceae). Veel soorten binnen het geslacht Pinus worden erdoor gekenmerkt dat de naalden op korte loten staan in bundels van twee tot vijf of meer. De naalden kunnen van enkele tot ca. 25 centimeter lang worden. Enkele soorten zijn struiken, maar de meeste soorten zijn bomen. De den heeft een grote verspreiding op het noordelijke halfrond: vooral in Noord-Amerika en Azië komen veel soorten voor. Bossen met dennen kunnen dominant zijn in wat koudere regionen zoals in de bergen en in landen dichter bij de noordpool. In Nederland kwam de grove den na de laatste ijstijd van nature voor op hoogveen. De grove den is daar verdwenen door de ontginning van de hoogvenen. Er zijn enkele dennensoorten zoals de Corsicaanse den en grove den aangeplant om zandverstuivingen vast te leggen. Hierdoor zijn de enorme stuifzandgebieden op de Veluwe in toom gebracht. De naam 'den' werd oorspronkelijk vooral gebruikt voor soorten uit verwante geslachten, zoals de fijnspar en de zilverspar. Het verwante Duitse woord Tanne betekent zilverspar. In het Nederlands is het gebruik verschoven naar soorten uit het geslacht Pinus (met name de grove den en de zeeden) of als verzamelnaam voor alle soorten uit de dennenfamilie. Voor deze soorten was vroeger het woord "pijnboom" gebruikelijker, iets dat terug te vinden is in sommige afgeleide woorden. Zo heten de pitten van de parasolden pijnboompitten. Een andere oude naam is "mastboom". Hoewel het liedje O dennenboom anders doet vermoeden, is een kerstboom meestal een spar en dus geen den in de huidige betekenis.


Pijnboom

 

  • Bekijk hier video's over dit product!
WIJ ACCEPTEREN DE VOLGENDE BETAALMETHODEN

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP