Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

19.02.2019; 1130kilo klankschalen & 6500 Tibetaanse vlaggenlijnen binnengekomen alsmede onze Tucson-zending met o.a. Roze Amethyst uit Patagonië & Crocoieten uit Dundas/Tasmanië. Kom of bestel via DHL (LET OP; ZATERDAG 23.02 GESLOTEN)

< Terug naar het overzicht

man & vrouw trouwsymbool uit Bali

man & vrouw trouwsymbool uit Bali

Product

man & vrouw trouwsymbool uit Bali

Omschrijving

Fijn gedetailleerd houten snijwerk van "Suar"hout, dit symbool staat voor eeuwig trouw, en wordt bij trouwceremonies door de vader van de bruid aan de bruidegom gegeven.

Afmetingen

250x120x70mm

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Houtsnijwerk is hout, dat bewerkt is met een stuk snijdgereedschap, waardoor het een bepaalde vorm krijgt. Dit wordt dan op bijvoorbeeld klokken of meubilair aangebracht om het er mooier uit te laten zien. Vroeger was dit het ambacht van de houtsnijder en de beeldsnijder, tegenwoordig wordt het vaak machinaal met een freesmachine aangebracht. Nieuw is het chainsaw carving: het maken van sculpturen uit hout (veelal stammen van dode bomen) met behulp van een kettingzaag. Hierin worden in Duitsland en de Verenigde Staten, en de laatste jaren ook wel in Nederland, al dan niet in het kader van zogenaamde country festivals wedstrijden en kampioenschappen georganiseerd. Het artistiek niveau van deze producten varieert sterk; enkele kettingzaagbeeldhouwers kunnen zeer fraaie dierfiguren e.d. maken. Het ouderwetse, echte ambachtelijke handwerk is onder andere nog te zien in Staphorst. De toegangsdeuren naar de trouwzaal in het gemeentehuis zijn op deze manier gemaakt. De twee deuren bestaan samen uit 4 panelen met de hand uitgesneden voorstellingen. Het ontwerp en uitvoering is gedaan door de heren H. en A. Timmerman (vader en zoon). Uit een boomstam kunnen houtfiguren worden gesneden. Afhankelijk van de basisvorm en de grootte kan dit variëren van een klein vogeltje tot een levensgroot mens en alles wat daar tussenin zit. De houtsnijder gebruikt meestal een set snijdgereedschappen met verschillende vormen. Een basisset bestaat al gauw uit een tiental stuks, waarbij meer specifiek de benaming beitel een rechthoekige doorsnede heeft, en een gebogen beitel dikwijls een guts genoemd wordt. Een uitgebreide set kan uit meer dan honderd stuks bestaan.

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië (Indonesisch: Republik Indonesia), is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Ander landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren. De eilandstaat heeft een totale oppervlakte van 1.904.569 km². Met een populatie van 253.609.643 (2014) is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Indonesië is een republiek met een gekozen parlement en een president. De hoofdstad is Jakarta.


STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP