Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

19.02.2019; 1130kilo klankschalen & 6500 Tibetaanse vlaggenlijnen binnengekomen alsmede onze Tucson-zending met o.a. Roze Amethyst uit Patagonië & Crocoieten uit Dundas/Tasmanië. Kom of bestel via DHL (LET OP; ZATERDAG 23.02 GESLOTEN)

< Terug naar het overzicht

Huis goden MASKER ookwel "Beschermers" genoemd.

Huis goden MASKER ookwel "Beschermers" genoemd.

Product

Huis goden MASKER ookwel "Beschermers" genoemd.

Omschrijving

Mooi houtsnijwerk, wat je op veel plaatsen in Bali, Lombok & Flores tegenkomt, en welke bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf. (o.a. inbrekers of boze geesten)

Afmetingen

400-500mm

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Den (botanische naam: Pinus) is een geslacht van naaldbomen in de dennenfamilie (Pinaceae). Veel soorten binnen het geslacht Pinus worden erdoor gekenmerkt dat de naalden op korte loten staan in bundels van twee tot vijf of meer. De naalden kunnen van enkele tot ca. 25 centimeter lang worden. Enkele soorten zijn struiken, maar de meeste soorten zijn bomen. De den heeft een grote verspreiding op het noordelijke halfrond: vooral in Noord-Amerika en Azië komen veel soorten voor. Bossen met dennen kunnen dominant zijn in wat koudere regionen zoals in de bergen en in landen dichter bij de noordpool. In Nederland kwam de grove den na de laatste ijstijd van nature voor op hoogveen. De grove den is daar verdwenen door de ontginning van de hoogvenen. Er zijn enkele dennensoorten zoals de Corsicaanse den en grove den aangeplant om zandverstuivingen vast te leggen. Hierdoor zijn de enorme stuifzandgebieden op de Veluwe in toom gebracht. De naam 'den' werd oorspronkelijk vooral gebruikt voor soorten uit verwante geslachten, zoals de fijnspar en de zilverspar. Het verwante Duitse woord Tanne betekent zilverspar. In het Nederlands is het gebruik verschoven naar soorten uit het geslacht Pinus (met name de grove den en de zeeden) of als verzamelnaam voor alle soorten uit de dennenfamilie. Voor deze soorten was vroeger het woord "pijnboom" gebruikelijker, iets dat terug te vinden is in sommige afgeleide woorden. Zo heten de pitten van de parasolden pijnboompitten. Een andere oude naam is "mastboom". Hoewel het liedje O dennenboom anders doet vermoeden, is een kerstboom meestal een spar en dus geen den in de huidige betekenis.


Pijnboom

  • Bekijk hier video's over dit product!

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP