Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

19.02.2019; 1130kilo klankschalen & 6500 Tibetaanse vlaggenlijnen binnengekomen alsmede onze Tucson-zending met o.a. Roze Amethyst uit Patagonië & Crocoieten uit Dundas/Tasmanië. Kom of bestel via DHL (LET OP; ZATERDAG 23.02 GESLOTEN)

< Terug naar het overzicht

Bakplaten van Himalaya zout met 30% KORTING

Bakplaten van Himalaya zout met 30% KORTING

Product

Bakplaten van Himalaya zout met 30% KORTING

Omschrijving

(200x200x25 mm) Keukensensatie. Dat Himalaya-zout met meer dan 84 mineralen heel gezond was, wisten al vele mensen. Maar nu is ook een trend vanuit de USA om hip te koken/bakken op "zout-tegels"

Aanvullende informatie

De in onze webshop aangeboden zout producten uit de Himalya zijn 100% zuiver en veilig voor menselijke consumptie. Ze komen uit Noord-Pakistan en het steenzout wordt continu in Duitsland als levensmiddel onderzocht door Bioanalytik Hamburg GBA, met ISO9001 en HACCP certificaten. Een kopie van het certificaat kan op aanvraag worden verkregen.

Stap 1: Selecteer het juiste blok
Als je wilt koken op uw zout blok, zorg er dan voor dat het minstens 1,5 cm dik is, bij voorkeur 2 cm dik. Het is aan te raden om met één van onze zout blokken te werken.  Wij werken samen met lokale producenten in Pakistan om ervoor te zorgen dat de blokken zijn vervaardigd uit hoogwaardige zout kristallen. Alle blokken hebben een aantal onvolkomenheden, maar wij selecteren al onze zout blokken met de hand om u te helpen uw kookervaring probleemloos te laten verlopen.

Stap 2: Langzaam verhitten
Verwarmen van uw zout blok is het meest uitdagende deel. De belangrijkste regel is - langzaam!. Zout is een relatief zacht kook oppervlak. Tijdens het verwarmen ontwikkelen zich natuurlijke barsten en spleten. Deze zullen groeien naar mate het gebruik, totdat het blok breekt. Hoe langzamer u verwarmt, hoe langer het zal duren. Dit is vooral van belang de eerste paar keer dat u uw blok gebruikt. Leg een blok over een gasfornuis of grill. Als u een elektrische kookplaat gebruikt leg dan een metalen ring (zoals een vlamverdeler of wok ring) tot het blok klaar is op de brander. Start door verwarming van het blok op de laagst mogelijke instelling gedurende minstens 15 minuten, tot het blok is opgewarmd tot ongeveer 100° C. hierna zet u de brander elke 10 minuten iets hoger, van laag tot middelmatig en van medium tot hoog. Als u niet zeker weet welke optie u moet gebruiken hou dan in de gaten dat het minstens 35 minuten duurt om het blok te verwarmen. Als je blok groter is dan 20 x 20 x 5 cm zal het een langere tijd nodig om op te warmen. Kleinere blokken gaan sneller.

Stap 3: Leg het vlees op het blok
Wanneer het blok is verwarmd tot een temperatuur van ten minste 220° C,  leg dan dunne reepjes van biefstuk op het blok. Als u kookt op een zout blok dat niet warm genoeg is, zult u niet alleen veel zout eten, maar het blok kan ook sneller verslechteren. Als u niet over een infrarood thermometer beschikt, druppel enkele druppels water op het blok. Als ze krachtig sissen  en onmiddellijk verdwijnen, moet het blok warm genoeg zijn om mee te koken. Of probeert u uw handen twee of drie centimeter boven het blok te houden. Als dit niet lukt is het blok warm genoeg. Zorg ervoor dat u dunne plakjes snijd, biefstuk is vrij vochtig en pikt snel zout op. Het effect van de zout op het eten is afhankelijk van een aantal factoren -  vochtigheid, vetgehalte, de dikte en de temperatuur van het blok. Als het vochtgehalte in het eten hoog is  pakt zout sneller, terwijl vet afgestoten wordt door het zout. Tip: gebruik liever hardere steaks zoals flank of kogelbiefstuk voor het koken op zout blokken omdat de hoge temperaturen van het blok het vlees zacht maken en  zouten. Snijd de biefstuk in lengterichting in twee lange stroken. Zet het vlees tegen de draad onder het mes en snijd kwart inch stukjes over de vezels van het vlees, elk ongeveer 2-3 cm lang.

Stap 4: Het vlees draaien
Gebruik een dunne metalen spatel - gebruik geen plastic. Voor medium-rare, duurt het ongeveer 5 seconden om te koken. De kooktijd is afhankelijk van hoe dik de biefstuk is en hoe warm u het blok verwarmd hebt. Als dit Uw eerste keer is om te koken met Himalaya zout, adviseren wij u om stukje voor stukje te koken om ervoor te zorgen dat alles klopt. Zodra u op uw gemak bent, kunt u zoveel stukken bereiden als het blok kan bevatten zonder dat de stukken elkaar raken.

Stap 5: Koken tot de juiste gaarheid
Als de biefstuk is klaar is, dan deze verwijderen van het blok met de spatel. U kunt het zoutblok op de brander laten liggen gedurende enkele uren, schraap indien er iets is verbrand van het eten met een metalen schraper of spatel het blok schoon zoals het uitkomt. Tip: Zout blokken hebben geen rand, zodat water en vet van het voedsel kan gaan druipen. Als het over de zijkant van het blok gaat lopen veeg deze dan schoon met een vochtige doek.

Stap 6: Het blok schoonmaken
Voordat u begint met schoonmaken, laat u uw zout blok afkoelen tot kamertemperatuur - ten minste één uur. Bevochtig een spons of schuurspons. Gebruik geen zeep - de krachtige antiseptische eigenschappen van het zout zijn meer dan voldoende en maken het blok klaar voor toekomstig gebruik, zonder de noodzaak voor wasmiddelen. Schrob het blok en verwijder eventueel vastgehechte resten, en veeg het blok schoon met een spons. Probeer het blok zo droog mogelijk te houden –des te minder water des te beter. Herhaal dit totdat het blok vrij is van enige voedselresten.

Stap 7: Het blok opbergen
Droog met keukenpapier of een schone doek en zet op een droogrek. Opslaan op een locatie waar vocht tot een minimum kan worden beperkt. Al u er voorzichtig mee omgaat, kan een zout blok veelvuldig gebruikt worden. Zout blokken verkleuren na gebruik en kunnen scheurtjes krijgen  of zelfs grote scheuren, en ze kunnen ook verkleuren door de eiwitten uit bereid voedsel. Na veel gebruikt (soms tientallen keren), kan uw zout blok breken. Net zoals het leven, is zout een ingewikkeld iets, een onvoorspelbaar materiaal. Dat geeft het ook veel van zijn charme.

 
Hoe te koken op zoutblokken en tips van de chef.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP