Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

19.02.2019; 1130kilo klankschalen & 6500 Tibetaanse vlaggenlijnen binnengekomen alsmede onze Tucson-zending met o.a. Roze Amethyst uit Patagonië & Crocoieten uit Dundas/Tasmanië. Kom of bestel via DHL (LET OP; ZATERDAG 23.02 GESLOTEN)

< Terug naar het overzicht

Baking Soda (Alkalisch zout) een oud wondermiddel met vele toepassingen.

Bakingsodabestseller_product

Baking Soda (Alkalisch zout) een oud wondermiddel met vele toepassingen.

Product

Baking Soda (Alkalisch zout) een oud wondermiddel met vele toepassingen.

Omschrijving

Arm & Hammer Multifunctioneel zout dat voor heel veel toepassingen geschikt is zoals het verwijderen van vele vlekken. Van oorsprong het middel met veel toepassingen uit de U.S.A. (Zie ook het handboek)

Aanvullende informatie

Baking soda werd zo’n 150 jaar geleden in Amerika en Engeland al gebruikt voor het rijzen van deeg en beslag en ook werd het gebruikt in het huishouden. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen en ook geweldig voor persoonlijke verzorging. een echte alleskunner in en om het huis. Haal dus vooral een groot pak baking soda in huis, want je bent er zo doorheen! De toepassingen zijn talloos, zo kun je er voegen mee schoonmaken, magnetrons en ovens mee reinigen, koffie en thee aanslag verwijderen, zilver poetsen, de was doen, bloedvlekken verwijderen etc Niet alleen in huis, ook in de tuin is baking soda een handig middel om bij de hand te hebben. Vooral als je veel last van mieren hebt. Strooi wat baking soda op de plekken waar deze beestjes vaak komen en met verloop van tijd zijn alle mieren verdwenen.Het beste middel tegen vlekken is baking soda. En ook nog eens veel goedkoper dan dure vlekverwijderaars. Maak een pasta van twee eetlepels zuiveringszout en een paar druppels water, tot je een consistentie krijgt die lijkt op een pasta. Smeer de pasta op de vlek en laat dit even goed intrekken. Vervolgens stop je het kledingstuk met de vlek in de wasmachine en je staat versteld van het resultaat! De meest practische tips tref je aan in het boek "Handboek baking soda" wat natuurlijk ook op onze website te koop is. Natriumbicarbonaat komt in de natuur voor als een mineraal genaamd Nahcoliet en ook onder meer als onderdeel van de natuurlijke stoffen natron en trona. Natron bestaat voor het merendeel uit een soort soda (natriumcarbonaat) plus natriumbicarbonaat, natrium- chloride en natriumsulfaat. Het aandeel natriumbicarbonaat ofwel ‘baking soda’ in natron is 17%. Trona is een mineraal dat niet volledig, maar wel voor een groot gedeelte uit natriumbicarbonaat bestaat.

10 TIPS & TRUCS VOOR HET WERKEN MET BAKING SODA.
1. Schone sportschoenen: Strooi een beetje baking soda in een kom of wasbak en giet er een hoeveelheoid lauw water bij, zodat het een pasta wordt. Verdeel dit goedje over je leren sneakers en schrob ze met een borstel schoon. Haal er een vochtige doek overheen en zie daar: ze zien er weer als nieuw uit.
2. Maagzuur: Last van brandend maagzuur? Los een halve theelepel baking soda op in een half glas warm water en herhaal dit eventueel na twee uur, drink dit mengsel met kleine slokjes op.
3. Tandenpoetsen: Maak je eigen tandpasta met baking soda, kokosolie en pepermuntolie. Schijn je ook nog eens heel witte tanden van te krijgen. Naar keuze kun je ook andere smaak en geurstoffen toevoegen het liefst op natuurlijke basis.
4. Koelkast: Stinkt jouw koelkast altijd? Zet dan een bakje met baking soda in de koelkast: dit neutraliseert alle onaangename geurtjes. Sterker nog: in Amerika staat er in zowat elke koelkast een bakje baking soda. Nu je toch bezig bent: stinkt je vuilnisbak? Strooi wat baking soda op de bodem. 
5. Stofzuiger: Ervaar je een vieze lucht als de stofzuiger werkt? Strooi dan wat baking soda op de grond en zuig het op.
6. Fruit schoonmaken: We weten het allemaal, maar doen het veel te weinig: het meeste fruit wordt bespoten en die rommel krijg je er maar moeilijk af. Zeker als je een citroenschil in een gerecht moet verwerken, doe je er goed aan deze goed te wassen. Dat werkt veel effectiever met baking soda: doe een eetlepel in een kom warm water en meng dit goed. Dompel je fruit in het water en laat het tien minuten staan. Even naboenen met een borstel en water, klaar!
7. Insectensteken: Ben je gestoken door een bij, kwal, een mug of wesp? Maak met water een pasta van baking soda en smeer het op je huid. Het verlicht de pijn.
8. Pannen: Voelen je pannen wat vet aan? Baking soda maakt ze weer super schoon en ontvet ze.
9. Deodorant: Wrijf wat baking soda onder je armen om geuren te neutraliseren. Een prima anti transpirant en deoderant. 
10. Limonade: Wil je zelf priklimonade maken? Voeg dan een halve theelepel baking soda toe aan een kan aanmaaklimonade. Voeg een klein beetje citroensap toe, zodat de baking soda z'n werk kan doen. Het koolzuur ontstaat vanzelf.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP