Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

Glazen bol voor waarzeggers ook Kwarts bol genoemd 100-110 mm met gratis houten voet.

Glazen bol voor waarzeggers ook Kwarts bol genoemd 100-110 mm met gratis houten voet.

Product

Glazen bol voor waarzeggers ook Kwarts bol genoemd 100-110 mm met gratis houten voet.

Omschrijving

Onze Kwartsbollen zijn gemaakt van echte Kwarts (SiO2) uit Neroika -Dodo/Oeral in Rusland en worden in China geslepen. Worden geleverd in mooie rode met fluweel beklede doos.

Afmetingen

100 - 110mm

Aanvullende informatie

Kwarts is een vorm van siliciumdioxide, SiO2 en behoort tot de meest voorkomende mineralen op de aardkorst. Het vertegenwoordigt meer dan 12% van het volume van de aardkorst (onder andere in graniet, zand). Kwarts heeft twee modificaties: α-kwarts is trigonaal, β-kwarts (een hogere-temperatuurvorm) is hexagonaal. Daarnaast komt siliciumdioxide nog voor in vele andere structuren zoals α- en β-cristobaliet, keatiet, tridymiet, coesiet, stishoviet, melangoflogiet en lechatelieriet. Hoewel kwarts bestaat uit siliciumdioxide wordt het vaak tot de tectosilicaten gerekend. De reden hiervoor is dat kwarts een netwerk van SiO4-tetraëders vormt. Hierbij wordt elk zuurstofatoom door twee siliciumatomen gedeeld. Individuele SiO2-moleculen komen alleen bij gasvormig siliciumdioxide voor. Kwarts kan zeer zuiver zijn, zoals bij bergkristal, maar bevat vaak onzuiverheden. Deze onzuiverheden kunnen bestaan uit ionen die tijdens de groei van het kristal in het kristalrooster worden opgenomen. Kwartkristallen kunnen tussen 13 en 15.000 ppm Al3+, tussen 9 en 1400 ppm Na+, tussen 3 en 300 ppm K+ en sporen Fe3+, Ti4+, P5+, H+ en Li+ bevatten. Het aluminium en ijzer zijn in combinatie met ioniserende straling verantwoordelijk voor de kleur van een aantal kwartsvariëteiten. Verder kunnen kwartskristallen over andere mineralen heen groeien zoals bij rutielkwarts het geval is. Kwarts kan zowel grote kristallen vormen als microscopisch kleine aggregaten vormen. De grootste kwartskristallen komen voor in Farm Verloren in Namibië. Kwartskristallen tot 20 meter, en mogelijk 50 meter, en dolomietkristallen tot 2 meter komen hier voor. Wanneer kwarts gesmolten wordt, vormt het bij snelle afkoeling vaak een glas, doordat het kristallisatieproces vrij veel tijd vergt. Kwarts is een piëzo-elektrisch materiaal en de trillingen die men in het rooster van het kristal kan opwekken worden gebruikt in elektronische apparatuur zoals kwartsuurwerken en radio's.


Waarzeggen met kwarts bol en kwarts uit de Coleman mijnen.

Waarzeggerij is de poging om inzicht te krijgen in een vraag of een situatie door middel van een gestandaardiseerd proces of ritueel. Terwijl deze rituelen in sommige maatschappijen een religieuze en regulerende functie hebben kan waarzeggen in alle culturen ook als machtsmiddel of voor puur winstbejag aangewend worden. Waarzeggers beweren bij het advies dat ze aan iemand geven tekens, gebeurtenissen of omina te kunnen 'lezen' of in contact te zijn met vermeende bovennatuurlijke krachten. De oudst bekende vorm van waarzeggerij is waarschijnlijk geomantiek, en ongetwijfeld het meest complexe systeem is de westerse astrologie. Methodes die men hanteert, waarvan sommige een lange traditie hebben: astrologie: de interpretatie van de beweging van hemellichamen om gebeurtenissen op aarde te kunnen voorspellen; andere methoden voor karakteranalyse zoals grafologie, fysionomie, frenologie (thans geheel verlaten theorie) en handlezen; numerologie; het gebruik van middelen zoals speelkaarten of tarot, theeblaadjes, een kristallen of glazen bol, teerlingen, vuur, water en weggeworpen zout; scapulomantie: voorspelmethode met behulp van schouderbladen, o.a. bij de sjamanen in Mongolië en bij de Oebychen, en plastromantie (met behulp van buikschilden van schildpadden); Voor het voorspellen van de toekomst (proscopie) maakt de waarzegger vaak gebruik van attributen, zoals: Tarotkaarten, Handlijnen, De stand van de 'sterren' in het geboortejaar (horoscopen), Koffiedik, theebladeren, Een glazen of kristallen bol, In China wordt vaak gebruikgemaakt van taoïstische symboliek (zie ook: I Tjing), In Rusland druppelt men gesmolten lood, tin of bijenwas in water, De ingewanden van dieren.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP