Les cookies améliorer léxpérience d'utilisateur sur notre site. Vous-êtes d'accord? D'accord Paramètres
Appeler +31 (0)412-405131
Connecter

Mot de passe oublié? Cliquez ici.

Inscrivez-vous

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

37 kilos de bijoux en argent de Jaipur en Inde, 17 nouvelles pierres tombées d'Afrique du Sud, des anges Blue Aragonite d'Argentine, 11 nouvelles pierres plates, 4300 kg de calcites du Mexique, de la calcite rose dans des boîtes, des cœurs d'obsidienne arc-en-ciel, des sphères etc. nouvelles! Nous attendons des conteneurs du Maroc et du Brésil la semaine prochaine. La boutique en ligne est ouverte et notre grossiste reste ouvert SUR RENDEZ-VOUS! Ce qui n'est malheureusement pas une belle évolution, ce sont les tarifs de fret qui sont en fait jusqu'à 5 fois plus élevés que la normale! 

< Retour à la vue d'ensemble

Turquoise nuggets (colorés) de 79"-mine en Morristown - Arizona/ USA

Turquoise nuggets (colorés) de 79"-mine en Morristown - Arizona/ USA

Produit

Turquoise nuggets (colorés) de 79"-mine en Morristown - Arizona/ USA

Description

Belles Nuggets-Turquoise un peu coloré, d'où on peut voir quelques pointes blancs. Mais le matérial est et reste Turquoise.

Prix ailleurs

Entrer pour les prix

Plus d'informations

Het mineraal turkoois is een gehydrateerd koper-aluminium-fosfaat met de chemische formule CuAl6(PO4)4(OH)8·4(H2O). Het groene, geelgrijze, lichtblauwe, maar typisch blauwgroene turkoois heeft een wasglans en een vaal blauwwitte streepkleur. Het kristalstelsel is triklien en de splijting is perfect volgens het kristalvlak [001] en goed volgens [010]; overigens komt het nagenoeg alleen in cryptokristallijne vormen voor dus is de splijting in de praktijk niet waar te nemen. De gemiddelde dichtheid is 2,7 en de hardheid is 5 tot 6. Turkoois is niet radioactief. Het mineraal turkoois is genoemd naar Turkije, het land waarlangs het passeerde toen het mineraal voor het eerst Europa bereikte; het komt overigens voor zover bekend in Turkije niet voor. De kleur turkoois is genoemd naar dit mineraal. Turkoois wordt voornamelijk gevonden als secundair mineraal in koper-ertsen. De typelocatie is de Nisjapoer afzetting in Iran. Ook in de Sinaï werd het mineraal gedolven en in Serabit el-Khadim is een tempel gewijd aan de Egyptische "Vrouwe van Torquoise", (de godin Hathor). Turkoois wordt als halfedelsteen gebruikt. Tijdens het Ottomaanse Rijk werd turkoois als kostbaar mineraal geëxporteerd, vooral naar Perzië. Momenteel wordt turkoois in Mexico, de Verenigde Staten, China en Iran gewonnen. Imitatieturkoois werd voor het eerst in 1972 in Frankrijk gemaakt, maar de eigenschappen van deze imitatie verschillen van die van de natuurlijke variëteiten. Toch is de meest verkochte turkoois nu synthetisch.

Edelsteentherapie Turkoois

 
Turrkoois mijnen en praatje met de eigenaar van de Kingman mijnen.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP