Figure de Cire - XL de Luang Phor Sodh (1884-1959)

Figure de Cire - XL de Luang Phor Sodh (1884-1959)

Figure de Cire - XL de Luang Phor Tim(1879-1975)

Figure de Cire - XL de Luang Phor Tim(1879-1975)

Figure de Cire - XL de Somdej Toh (1788-1872)

Fidèle à la vie "comme chez Madame Tussaud"avec des veritables racines de cheveux et vaines!.Travail-super d'un Monastère Bouddhistique, qui ont immortalisés les Moines les plus célèbres de tous les temps !!!
Disponibilité : En stock
SKU
4650
Figure de Cire - XL de Somdej Toh (1788-1872) doit être acheté par multiple de 1

In het Boeddhisme zijn met name in Thailand monniken heel belangrijk, ze nemen dan ook een belangrijke plaats in binnen de thaise maatschappij waar het leven zich nog steeds voor een grot deel in de tempel afspeelt. Veel Thai hebben in hun huis een afbeelding van een Boeddha maar vaak ook van een monnik met een grote betekenis staan. Vaak monikken uit het verleden die veel goed hebben gedaan en niet vergeten mogen worden. De beelden van monikken zijn ware kunstwerken die dan ook door echte kustenaars wordengemaakt van was en fiberglas. Doordat vandaag de dag er een goede kwaliteit kunsthars wordt gebruikt zijn de beelden minder bevattelijk voor hogere temperaturen en blijven ze nu dan ook mooi bij een doorsnee Thai's gezin thuis waar vaak geen Airco is. Het productie proces is nogal gecompliceerd, eerst maakt men een soort model waarvan later een negatief wordt gemaakt waarvan met een latex mal een gipsen afgietsel wordt gemaakt. Dit positieve figuur zal later worden gebruikt om eenmalig een afgietsen van het echte kunstwerk te maken. De hoofdmal vult men met de kunsthars en laat dit uitharden. (Armen, benen en hoofd giet men trouwens apart om breuk te voorkomen) Later zet men alles in elkaar en bewerkt men het beeld met speciale gereedschappen om ze een natuurgetrouw uiterlijk te geven., moedervlekken en tatoo's worden aangebracht en met zorg zet men stuk voor stuk de haartjes vast op het hoofd en als laatste maakt men de kleding exact op maat.


De mooiste wassen monikken staan in het museum in Nakhon Pathom. 

Somdej Toh werd geboren in Kamphaeng Phet provincie, mogelijk een zoon van koning Rama I. Hij bestudeerde de boeddhistische geschriften van de Pāli Canon met diverse boeddhistische meesters. Nadat hij een bekende monnik werd, werd hij de leermeester van Prince Mongkut, later koning Rama IV, Toen Mongkut een monnik werd. Tijdens Rama IV's bewind werd Somdej Toh gezien als de ceremoniële naam Phra Buddhacharn Toh Phomarangsi. Hij werd genoteerd voor de vaardigheid van zijn prediking en zijn gebruik van Thaise poëzie om de schoonheid van het boeddhisme te weerspiegelen, en voor het maken van amuletten noemen ze hem Somdej. De amuletten werden gezegend door hemzelf en andere gerespecteerde monniken in Thailand. Hij verschijnt ook in vele versies van het verhaal van de ghost Mae Nak Phra Khanong.

Plus d’information
Dimensions 240-280mm
  • Le plus grand grossiste de pierres précieuses d'Europe
  • Plus de 165000 articles divers en stock
  • Livraison rapide sous 48 heures
  • Prix ​​compétitifs garantis

As-tu une question? S'il vous plaît n'hésitez pas à nous contacter: