Les cookies améliorer léxpérience d'utilisateur sur notre site. Vous-êtes d'accord? D'accord Paramètres
Appeler +31 (0)412-405131
Connecter

Mot de passe oublié? Cliquez ici.

Inscrivez-vous

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Nouveau: , Conteneur Mexique (Calcites, Fluorite)  et en outre prévu: Quartz Cactus de Boekenhouthoek / Conteneur Afrique du Sud, Australie (Mookaite, Tiger iron).Appelez et venez, ou commandez via le site Web.(SAMEDI 15.AUOT FERMÉ)

< Retour à la vue d'ensemble

Calsite de Miel - Cristaux de "Xiing-Yangmine" Chine

Calsite de Miel - Cristaux de "Xiing-Yangmine" Chine

Produit

Calsite de Miel - Cristaux de "Xiing-Yangmine" Chine

Description

Pendanr notre dernière voyage d'achat en Chine,nous avons trouvés un beau lot de Calsites de Miel. Très beau, quand tu les places sur un texte tu peut lire le texte deux fois , d'où le nom double-spar, pièce par pièce des beaux cristaux!

Dimensions

30-60mm

DOWNLOADS:

Plus d'informations

Het mineraal calciet (ook wel kalkspaat) bestaat voornamelijk uit het zout calciumcarbonaat (CaCO3) en is één van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Calciumcarbonaat ontstaat doordat oplosbare calciumionen in contact komen met CO2 (koolstofdioxide vormt een carbonaation als er een positief ion in een oplossing zit). Calciumcarbonaat is een slecht oplosbaar zout, waardoor het gevormde CaCO3 neerslaat; dit gaat volgens de volgende reactie: Ca2+(aq) + CO32-(aq) -→ CaCO3(s) Calciet is een algemeen bestanddeel van sedimentaire gesteenten, van aders en in afzettingen in hete bronnen en spelonken in karstgebieden (als druipsteen). Het is het mineraal dat kalksteen vormt en daarmee het meest voorkomende mineraal van biologische oorsprong. Calciet is het hoofdbestanddeel van kalksteen, krijtgesteente en marmer en ook is het een belangrijk bestanddeel van mergel, kalkhoudende zandsteen en kalkschalies. Calciet zorgt voor de chemische verwering bij stollings- en metamorfe gesteenten, waardoor er sedimentaire gesteenten ontstaan. Calciet is onder lichte druk oplosbaar in CO2-houdend water. Tijdens het neervallen in de lucht neemt regenwater het gasvormige koolstofdioxide op, waardoor het zuur wordt. Dit zure regenwater is in staat kalk op te lossen. In ondergrondse stromingen kan dit materiaal in oplossing vervoeren tot, na contact met atmosferische druk, CO2 ontsnapt en het calciet neerslaat. Zo worden stalagmieten en stalactieten in grotten gevormd. Vroeger werd de doorzichtige IJslandse vorm van calciet, die IJslandspaat werd genoemd, gebruikt voor het vervaardigen van Nicolprisma’s. Sommige onderzoekers veronderstellen dat de Vikingen op zee navigeerden met behulp van kristallen van dit mineraal, waarmee ook bij bewolkt weer de zonnestand nauwkeurig is te bepalen. Tegenwoordig wordt kalksteen vooral in de bouw gebruikt als bouwelement, voor het vervaardigen van kalk en cement, terwijl marmer gebruikt wordt als bouw -en siersteen.

Edelsteeltherapie Honing Calciet

 

  • Regardez des vidéos sur Oranje calcie en Chihuahua Mexico.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP