Les cookies améliorer léxpérience d'utilisateur sur notre site. Vous-êtes d'accord? D'accord Paramètres
Appeler +31 (0)412-405131
Connecter

Mot de passe oublié? Cliquez ici.

Inscrivez-vous

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

37 kilos de bijoux en argent de Jaipur en Inde, 17 nouvelles pierres tombées d'Afrique du Sud, des anges Blue Aragonite d'Argentine, 11 nouvelles pierres plates, 4300 kg de calcites du Mexique, de la calcite rose dans des boîtes, des cœurs d'obsidienne arc-en-ciel, des sphères etc. nouvelles! Nous attendons des conteneurs du Maroc et du Brésil la semaine prochaine. La boutique en ligne est ouverte et notre grossiste reste ouvert SUR RENDEZ-VOUS! Ce qui n'est malheureusement pas une belle évolution, ce sont les tarifs de fret qui sont en fait jusqu'à 5 fois plus élevés que la normale! 

< Retour à la vue d'ensemble

Boîte de Calsites mixte (4-4,5kilos)de Mexique

Boîte de Calsites mixte (4-4,5kilos)de Mexique

Produit

Boîte de Calsites mixte (4-4,5kilos)de Mexique

Description

De retour est notre boîte de minéraux-bestseller de Mexique. La problème c'est les coûts de travail, seulement pour emballer et coupés les petites pièces jusqu'une belle boîte de présentation coûte plus qu'une heure. Mais succès garantit!

Prix ailleurs

Entrer pour les prix

Plus d'informations

Het mineraal calciet (ook wel kalkspaat) bestaat voornamelijk uit het zout calciumcarbonaat (CaCO3) en is één van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Calciumcarbonaat ontstaat doordat oplosbare calciumionen in contact komen met CO2 (koolstofdioxide vormt een carbonaation als er een positief ion in een oplossing zit). Calciumcarbonaat is een slecht oplosbaar zout, waardoor het gevormde CaCO3 neerslaat; dit gaat volgens de volgende reactie: Ca2+(aq) + CO32-(aq) -→ CaCO3(s) Calciet is een algemeen bestanddeel van sedimentaire gesteenten, van aders en in afzettingen in hete bronnen en spelonken in karstgebieden (als druipsteen). Het is het mineraal dat kalksteen vormt en daarmee het meest voorkomende mineraal van biologische oorsprong. Calciet is het hoofdbestanddeel van kalksteen, krijtgesteente en marmer en ook is het een belangrijk bestanddeel van mergel, kalkhoudende zandsteen en kalkschalies. Calciet zorgt voor de chemische verwering bij stollings- en metamorfe gesteenten, waardoor er sedimentaire gesteenten ontstaan. Calciet is onder lichte druk oplosbaar in CO2-houdend water. Tijdens het neervallen in de lucht neemt regenwater het gasvormige koolstofdioxide op, waardoor het zuur wordt. Dit zure regenwater is in staat kalk op te lossen. In ondergrondse stromingen kan dit materiaal in oplossing vervoeren tot, na contact met atmosferische druk, CO2 ontsnapt en het calciet neerslaat. Zo worden stalagmieten en stalactieten in grotten gevormd. Vroeger werd de doorzichtige IJslandse vorm van calciet, die IJslandspaat werd genoemd, gebruikt voor het vervaardigen van Nicolprisma’s. Sommige onderzoekers veronderstellen dat de Vikingen op zee navigeerden met behulp van kristallen van dit mineraal, waarmee ook bij bewolkt weer de zonnestand nauwkeurig is te bepalen. Tegenwoordig wordt kalksteen vooral in de bouw gebruikt als bouwelement, voor het vervaardigen van kalk en cement, terwijl marmer gebruikt wordt als bouw -en siersteen.

 

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP