Nous utilisons les cookies pour vous offrir une meilleure expérience utilisateur.
Griffel van zuivere bergkristal in het formaat 110x17 mm (breedste zijde onder)
Massage griffels worden als massage hulpmiddelen gebruikt en zijn door de vorm en steensoorrt bijzonder geschikt voor het beoefenen van verschillende massage technieken. Ook voor drukpunten massages of behandelingen zijn deze griffels bijzonder geschikt. De verschillende edelsteen soorten waarvan de griffels zijn gemaakt kunnen door hun eigenschappen en werking de massage versterken en verdiepen.
Energie-uitwisseling tussen olie, edelsteen en mens
Massage met edelsteen opleg stenen (opleggers) is geschikt voor jong en oud, voor elk huidtype en zorgt voor een goede doorstroming. Stress wordt afgevoerd en nieuwe sprankelende energie komt ervoor in de plaats. Door de warmte van de edelsteen dringt de massage dieper door in de spieren, waardoor deze nog effectiever wordt. Deze vorm van massage is daarom zeer geschikt voor mensen met spierproblemen, gewrichtsproblemen, spanningen of stress. De edelsteen massage kan een op zichzelf staande behandeling zijn of in combinatie met een andere behandeling plaatsvinden.
Stenen waar je mee kunt masseren zijn bijvoorbeeld bergkristal, amethist, rozenkwarts, aventurijn, oranje calciet en rode jaspis. Maar eigenlijk is elke edelsteen geschikt afhankelijk van zijn typische eigenschappen. Edelstenen kunnen je heel veel kracht geven als je in een bepaald proces of fase in je leven zit. Denk aan de rode jaspis, die je helpt met beide voeten op de grond te blijven (aardend) en die de spijsvertering ondersteunt. Of de rozenkwarts die je een zachte, positieve en liefdevolle werking laat ervaren. De steen van het hart. Het effect van de edelsteen massage is ontladend en opladend. Het heeft een positief effect op de emoties en versterkt je zelfbeeld, eigenwaarde, liefde en levensvreugde.
We verwijzen steeds graag naar de link die als U die volgt uitkomt bij de betreffende bladzijde van het Edelsteentherapie boek en het register van genezende edelstenen.
Healing met edelstenen.
Edelsteentherapie Bergkristal
Bergkristal is de kleurloze en meest voorkomende variant van het mineraal kwarts (siliciumdioxide, SiO2) De naam 'bergkristal' is afgeleid van het Griekse woord "Krustallos" dat ijs betekent. Men geloofde dat bergkristal door de godenvormgegeven ijs was. Ten tijde van het Mesolithicum kende men het bergkristal al. Tijdens de Romeinse tijd werd het uit de Alpen onder de naam "versteend ijs" op de markt gebracht. Theofratus noemde het "krystallos". Ook Plinius de Oudere maakt er melding van. De naam 'kwarts" is in 1529 ingevoerd door Georgius Agricola. De volkeren uit het Oosten beschouwden bergkristal als steen van het geduld en de volmaaktheid. Tibetanen gebruiken bergkristal om wonden te behandelen.De keuze van bergkristal als drinkglas of als deel van middeleeuwse sieraden kan worden toegeschreven aan het geloof dat deze kristallen zouden breken of verkleuren wanneer zij met gif in aanraking kwamen. Zo werd de keten een amuletdat de koning beschermde. Vergelijk de Rudolfinische keizerskroon en de keten van de Jehova-orde. Ontstaan: Megnatieten, pegmatieten, hydrothermale en alpiene steenaders, alluviale afzettingen. Voorkomen: Bergkristal is in de natuur wijd verbreid, maar niet altijd in edelsteenkwaliteit. Historisch bekende vindplaatsen zijn India en Sri Lanka (de omgeving van Tatnaputi). Iriserend kwarts uit het gebied van de Poona in India en uit Myanmar is een zeldzaamheid. Fraaie kristallen komen uit Kenia en Madagaskar, ook uit Brazilië (Minas Gerais), Goisas, Bahia en Frans-Guyana. In de VS komt bergkristal voor in pegmatieten, onder andere in Maine (bij Ausburn, New York, North Carolina, Arkansas (Crystal Peak) en Californië. Van bijzondere betekenis zijn voorkomens in de Alpen. Bergkristallen worden gevonden in Zwitserland (bijvoorbeeld bij Urim waar een kristal van 135 kg is gevonden in het gebied van de Sint-Gotthard en van de Grimsel), in Oostenrijk (in 1965 werd bij de Großglockner in een holte een kristal van bijna 1000 kg gevonden). Bergkristallen komen ook voor in Duitsland, Tsjechië, Polen en Frankrijk. In de collecties van diverse musea bevinden zich unieke geslepen bergkristallen. Het Smithsonian Institution Washington bezit een geslepen steen van 7000 kt en een bol bergkristal met een diameter van 33 cm en een gewicht van 48,5 kg; deze komt uit Birma en is in China geslepen.