Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

Jade Boeddha geluksamulet in Imperial Jade

DOWNLOADS:

Jade Boeddha geluksamulet in Imperial Jade

Product

Jade Boeddha geluksamulet in Imperial Jade

Omschrijving

Handgegraveerde Chinese groene Jade Boeddha amulet aan origineel rood Feng Shui koordje gecombineerd met witte Jade kralen,

Afmetingen

40cm

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Jade is de gemeenschappelijke naam voor twee mineralen die als edelstenen worden gebruikt: jadeïet en nefriet. In het economisch circuit bestaat ook nepjade. Deze is minder waard dan echte jade. Men kan de twee van elkaar onderscheiden doordat echte jade in een lange tijdsperiode van kleur verandert als het jarenlang in contact is geweest met menselijke huid. Jade kent veel verschillende kleurengroenbruinzwart of wolkenwit, van zeer licht tot zeer donker. Jade wordt net als zeepsteen en chalcedoon al duizenden jaren geslepen en bewerkt door de Chinezen. Jade werd oorspronkelijk gebruikt als gereedschap maar kwam tijdens de Han-dynastie in zwang als sieraad. De enige plaats waar nefriet wordt gevonden in China ligt in Sinkiang rond de stad Khotan. In de Chinese cultuur wordt alleen bewerkte jade als waardevol gezien. Een klomp onbewerkt jade is dus van mindere waarde. In de Sanzijing staat het vermeld als een vergelijking met onderwijs: "Als men jade niet polijst, is het geen kostbaar ding. Als een mens niet leert, heeft zijn leven geen zin, want hij kent de normen, waarden en respect van het leven niet en zal dus nooit talentvol worden" (玉不琢不成器人不學不知義). Jade wordt gezien als een waardevolle steen die boze krachten weert. Als men een stuk jade lang op zijn lichaam draagt, bijvoorbeeld aan een stuk rode draad om de nek, zal men zien dat de jade langzaam van kleur verandert. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking zijn de medailles voorzien van jade.

 
Sinds eeuwen worden over de gehele wereld bepaalde waardes toegekend aanamuletten en talismannen. Nergens is de handel en wandel van amuletten zo groot als in Thailand. Het gebruik gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Bij het ontstaan van het Boeddhisme werden al relikwietjes bewaard van overleden monniken en familieleden, deze werden bijgedragen als herinnering maar ook als bescherming en als geluksbrenger. Het waren niet alleen stukjes kleding of haar van de overledene maar ook botjes of tanden. Van enkele stupa’s , chedi’s of pagodes wordt beweerd dat ze botjes of haar bevatten van De Boeddha zelf. Tot op heden trekken nog vele pelgrims naar deze grafmonumenten.
Door de eeuwen heen heeft het Boeddhisme een grote aanhang gekregen en alleen in Thailand en zijn er tienduizenden tempels gebouwd, en zijn er honderden bedevaartplaatsen ontstaan van hele bekende tot minder bekende. Al deze tempels en plaatsen heb een ding gemeen, elke tempel heeft een eigen amulet, met een eigen verhaal en een eigen geschiedenis. Er zijn een tiental heel bekende monniken in Thailand die in hun leven de status “Boeddha” hebben gekregen door meditatie de verlichting te bereiken.  Al deze monniken hebben iets betekend voor de Thaise bevolking waardoor ziektes, armoede, en onheil uitblijft of verdwijnt. Er zijn hier honderden verhalen over welke met de mooiste geuren en kleuren worden verteld. De eerdere monniken van eeuwen geleden hadden toen nog geen vaste verblijfplaats, zoals een tempel of klooster. Ze reisde door het land om de leer van Boeddha te verkondigen. Ze sliepen soms in kloosters of bij de lokale bevolking, maar meestal in de open lucht of in grotten waar ze baden en mediteerden. 

Een monnik werd pas echt bekend als hij vele mensen kon boeien met zijn verhalen en bepaalde krachten ontplooide zoals het genezen van ziektes, het helpen bij armoede of het herstellen van vrede en rust. Wanneer deze monniken oud werden en niet meer konden reizen, werd er vaak in hun geboorteplaats een tempel opgericht voor deze Monnik waar ze voor de rest van hun leven verbleven. Door de bekendheid van deze monniken kwamen vele mensen van heinde en ver om zich door deze man te laten zegenen. Zoals ook nog in ons huidige beschaving willen we vaak een aandenken van een persoon of plek waar we ooit zijn geweest. Door de monniken werd er dan een mal gemaakt met een kleine afbeelding van een Boeddha. De monnik stelde zelf een mix samen van klei vermengt met andere ingredienten zoals bijvoorbeeld kruiden, as of beenresten van dieren. Deze klei werd tot een bolletje gekneed en in de mal geduwd waardoor je een
perfecte afdruk kreeg van de miniatuur Boeddha. Soms werd er op de achterzijde nog een gebed in gegraveerd of worden er nog steentjes of stokjes ingeduwd. Het amuletje werd uit de mal genomen en bijgewerkt waarna het te drogen werd gelegd. Dit alles gebeurd tijdens het gebed van de monnik.

De kracht van het amulet.
De kracht wordt niet ontleend aan het materiaal waarvan het gemaakt is, zo kan een amulet van lood meer waarde hebben als een amulet van zilver en zo kan een amulet in een koperen doosje meer waarde en kracht bezitten als
een amulet gevat in een met diamanten bewerkt gouden houdertje. De kracht van de amuletten komt voort uit twee hoofdzaken, de eerste is de oorsprong van het amulet en door welke monnik het gemaakt en gezegend is. De tweede hoofdzaak is de energie die de amuletten hebben geabsorbeerd door het dragen. Hoe langer een amulet is gedragen, dus hoe vaker het over gegaan is van ouder op kind (meestal van vader op zoon of kleinzoon) hoe sterker debescherming en kracht van het amulet wordt. Dus een amulet wat 100 jaar in een kast heeft gelegen heeft minder kracht als een amulet dat 10 jaar door iemand is gedragen. 

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP