Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

OPRUIMING SCHELPEN/STENEN - 27 PALLETS MET 70-80% KORTING! Bestel via de webshop met DHL (vanaf 150,- of vanaf 500,- gratis naar NL, UK, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk & Oostenrijk)  of kom langs.

PS Timmersgems bezoeken; ipv de gebruikelijke 3e afslag neem de 1e of 2e afslag Berghem en zijn dan bereikbaar via de rotonde  en de parallelweg.

 

< Terug naar het overzicht

Beer en/of bizon "Amerikaanse gelukssymbolen" in Sneeuwkwarts/Snowquartz (USA)

Beer en/of bizon "Amerikaanse gelukssymbolen" in Sneeuwkwarts/Snowquartz (USA)

Product

Beer en/of bizon "Amerikaanse gelukssymbolen" in Sneeuwkwarts/Snowquartz (USA)

Omschrijving

"Zuni-amulets" worden ze ook wel genoemd, en vinden hun oorsprong bij de Zuni-Indianen. En zijn vandaag de dag zeer populair bij de hele Amerikaanse natie en allen die wat met Amerika hebben.

Afmetingen

30 x 45mm

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Sneeuwkwarts dankt zijn naam aan de pure, sneeuwwitte kleur. Deze steen is een materiele voorstelling van puur wit licht. Kwarts is een vorm van siliciumdioxide, SiO2 en behoort tot de meest voorkomende mineralen op de aardkorst. Het vertegenwoordigt meer dan 12% van het volume van de aardkorst (onder andere in graniet, zand). Kwarts heeft twee modificaties: α-kwarts is trigonaal, β-kwarts (een hogere-temperatuurvorm) is hexagonaal. Daarnaast komt siliciumdioxide nog voor in vele andere structuren zoals α- en β-cristobaliet, keatiet, tridymiet, coesiet, stishoviet, melangoflogiet en lechatelieriet. Hoewel kwarts bestaat uit siliciumdioxide wordt het vaak tot de tectosilicaten gerekend. De reden hiervoor is dat kwarts een netwerk van SiO4-tetraëders vormt. Hierbij wordt elk zuurstofatoom door twee siliciumatomen gedeeld. Individuele SiO2-moleculen komen alleen bij gasvormig siliciumdioxide voor. Kwarts kan zeer zuiver zijn, zoals bij bergkristal, maar bevat vaak onzuiverheden. Deze onzuiverheden kunnen bestaan uit ionen die tijdens de groei van het kristal in het kristalrooster worden opgenomen. Kwartkristallen kunnen tussen 13 en 15.000 ppm Al3+, tussen 9 en 1400 ppm Na+, tussen 3 en 300 ppm K+ en sporen Fe3+, Ti4+, P5+, H+ en Li+ bevatten. Het aluminium en ijzer zijn in combinatie met ioniserende straling verantwoordelijk voor de kleur van een aantal kwartsvariëteiten. Verder kunnen kwartskristallen over andere mineralen heen groeien zoals bij rutielkwarts het geval is. Kwarts kan zowel grote kristallen vormen als microscopisch kleine aggregaten vormen. De grootste kwartskristallen komen voor in Farm Verloren in Namibië. Kwartskristallen tot 20 meter, en mogelijk 50 meter, en dolomietkristallen tot 2 meter komen hier voor. Wanneer kwarts gesmolten wordt, vormt het bij snelle afkoeling vaak een glas, doordat het kristallisatieproces vrij veel tijd vergt. Kwarts is een piëzo-elektrisch materiaal en de trillingen die men in het rooster van het kristal kan opwekken worden gebruikt in elektronische apparatuur zoals kwartsuurwerken en radio's. Dit kristal is reeds bekend vanaf de oudheid; de oude Grieken gebruikten stukken kwarts om hun handen in de zomer af te koelen. De naam kwarts komt van het Duitse "Quarz" (van Slavische oorsprong). De Romeinen dachten dat kwarts permanent gestold water (ijs) was omdat kwarts vooral in gletsjers werd gevonden.

 
Sneeuwkwarts en kwartsmijn

De beer als gelukssymbool:
Hij staat symbool voor kracht in combinatie met fors en stevig. Ook heeft hij de symbolische waarde van knuffelen in combinatie met zacht en warm. Tevens staat hij bij de oorspronkelijke Amerikanen symbool voor zelfkennis en genezing.
De Griekse godin van de jacht werd soms met beren afgebeeld. (Diana)

De Bizon als gelukssymbool:
Voor de oorspronkelijke Amerikanen was en is de bison deel van de 'Great Spirit', de universele kracht waar al het leven vandaan komt. De kracht van het noorden representeerd nieuw leven en wijsheid  en de bison is het symbool. Daarnaast staat de bizon symbool voor uitdaging en sociaal leven.

  • Bekijk hier video's over dit product!
WIJ ACCEPTEREN DE VOLGENDE BETAALMETHODEN

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP