Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

OPRUIMING SCHELPEN - 27 PALLETS MET 70-80% KORTING! Bestel via de webshop met DHL (vanaf 150,- of vanaf 500,- gratis naar NL, UK, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk & Oostenrijk)  of kom langs.

PS Timmersgems bezoeken; ipv de gebruikelijke 3e afslag neem de 1e of 2e afslag Berghem en zijn dan bereikbaar via de rotonde  en de parallelweg.

 

< Terug naar het overzicht

Beer en/of bizon "Amerikaans gelukssymbolen" in Rhodochrosiet (Argentinië)

Beer en/of bizon "Amerikaans gelukssymbolen" in Rhodochrosiet (Argentinië)

Product

Beer en/of bizon "Amerikaans gelukssymbolen" in Rhodochrosiet (Argentinië)

Omschrijving

"Zuni-amulets" worden ze ook wel genoemd, en vinden hun oorsprong bij de Zuni-Indianen. En zijn vandaag de dag zeer populair bij de hele Amerikaanse natie en allen die wat met Amerika hebben.

Afmetingen

30 x 45mm

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Het mineraal rhodochrosiet of mangaanspaat is een mangaan-carbonaat met de chemische formule Mn2+CO3--. Het geelgrijze, bruine, maar meestal rozerode rhodochrosiet heeft een glasglans en een witte streepkleur. Het kristalstelsel is trigonaal en de splijting is perfect volgens het kristalvlak [1011]. De gemiddelde dichtheid is 3,69 en de hardheid is 3. Rhodochrosiet is niet radioactief. Het komt meestal voor als kristallen of in granulaire of massieve vorm en soms als bolvormige klompjes die vanbinnen concentrische, gekleurde banden vertonen. Het mineraal is een bron van mangaan, en wordt als zodanig gebruikt wordt voor het harden van staal. De naam van het mineraal rhodochrosiet is afgeleid van het Griekse rhodon ("roze- of roodkleurig") en chroma ("kleur"). Rhodochrosiet komt voor in mangaan-houdende carbonaatrijke gesteentes die geoxideerd raken. Het mineraal wordt ook gevonden in hydrothermale aders, tezamen met ertsen van koper, zilver en lood, en in sommige metamorfe gesteenten van sedimentaire oorsprong. De typelocatie is Cavnic (Kapnik), Maramures, Roemenië. Het wordt ook gevonden in Alma, Colorado, Verenigde Staten.

 

De beer als gelukssymbool:
Hij staat symbool voor kracht in combinatie met fors en stevig. Ook heeft hij de symbolische waarde van knuffelen in combinatie met zacht en warm. Tevens staat hij bij de oorspronkelijke Amerikanen symbool voor zelfkennis en genezing.
De Griekse godin van de jacht werd soms met beren afgebeeld. (Diana)

De Bizon als gelukssymbool:
Voor de oorspronkelijke Amerikanen was en is de bison deel van de 'Great Spirit', de universele kracht waar al het leven vandaan komt. De kracht van het noorden representeerd nieuw leven en wijsheid  en de bison is het symbool. Daarnaast staat de bizon symbool voor uitdaging en sociaal leven.

  • Bekijk hier video's over Rhodochrosiet
WIJ ACCEPTEREN DE VOLGENDE BETAALMETHODEN

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP