Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

18.03.2019; 720 kilo donkere Uruguay Amethist, grote Dode-Zee lampen  & 12 ton Bergkristalgeoden uit Marokko & "Grootste laserkristal van Tucson 2019" Daarnaast ruim 95 nieuwe steensoorten en meteorieten. Bestel in de webshop met bezorging door DHL of kom langs.

< Terug naar het overzicht

Beer en/of bizon "Amerikaans gelukssymbolen" in Oranje Calciet (Mexico)

Beer en/of bizon "Amerikaans gelukssymbolen" in Oranje Calciet (Mexico)

Product

Beer en/of bizon "Amerikaans gelukssymbolen" in Oranje Calciet (Mexico)

Omschrijving

"Zuni-amulets" worden ze ook wel genoemd, en vinden hun oorsprong bij de Zuni-Indianen. En zijn vandaag de dag zeer populair bij de hele Amerikaanse natie en allen die wat met Amerika hebben. (Uit Durango Mexico)

Afmetingen

30 x 45mm

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Het mineraal calciet (ook wel kalkspaat) bestaat voornamelijk uit het zout calciumcarbonaat (CaCO3) en is één van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Calciumcarbonaat ontstaat doordat oplosbare calciumionen in contact komen met CO2 (koolstofdioxide vormt een carbonaation als er een positief ion in een oplossing zit). Calciumcarbonaat is een slecht oplosbaar zout, waardoor het gevormde CaCO3 neerslaat; dit gaat volgens de volgende reactie: Ca2+(aq) + CO32-(aq) -→ CaCO3(s) Calciet is een algemeen bestanddeel van sedimentaire gesteenten, van aders en in afzettingen in hete bronnen en spelonken in karstgebieden (als druipsteen). Het is het mineraal dat kalksteen vormt en daarmee het meest voorkomende mineraal van biologische oorsprong. Calciet is het hoofdbestanddeel van kalksteen, krijtgesteente en marmer en ook is het een belangrijk bestanddeel van mergel, kalkhoudende zandsteen en kalkschalies. Calciet zorgt voor de chemische verwering bij stollings- en metamorfe gesteenten, waardoor er sedimentaire gesteenten ontstaan. Calciet is onder lichte druk oplosbaar in CO2-houdend water. Tijdens het neervallen in de lucht neemt regenwater het gasvormige koolstofdioxide op, waardoor het zuur wordt. Dit zure regenwater is in staat kalk op te lossen. In ondergrondse stromingen kan dit materiaal in oplossing vervoeren tot, na contact met atmosferische druk, CO2 ontsnapt en het calciet neerslaat. Zo worden stalagmieten en stalactieten in grotten gevormd. Vroeger werd de doorzichtige IJslandse vorm van calciet, die IJslandspaat werd genoemd, gebruikt voor het vervaardigen van Nicolprisma’s. Sommige onderzoekers veronderstellen dat de Vikingen op zee navigeerden met behulp van kristallen van dit mineraal, waarmee ook bij bewolkt weer de zonnestand nauwkeurig is te bepalen. Tegenwoordig wordt kalksteen vooral in de bouw gebruikt als bouwelement, voor het vervaardigen van kalk en cement, terwijl marmer gebruikt wordt als bouw -en siersteen.

Edelsteeltherapie Oranje Calciet

 

De beer als gelukssymbool:
Hij staat symbool voor kracht in combinatie met fors en stevig. Ook heeft hij de symbolische waarde van knuffelen in combinatie met zacht en warm. Tevens staat hij bij de oorspronkelijke Amerikanen symbool voor zelfkennis en genezing.
De Griekse godin van de jacht werd soms met beren afgebeeld. (Diana)

De Bizon als gelukssymbool:
Voor de oorspronkelijke Amerikanen was en is de bison deel van de 'Great Spirit', de universele kracht waar al het leven vandaan komt. De kracht van het noorden representeerd nieuw leven en wijsheid  en de bison is het symbool. Daarnaast staat de bizon symbool voor uitdaging en sociaal leven.

  • Bekijk hier video's over Oranje calcie en Chihuahua Mexico.
WIJ ACCEPTEREN DE VOLGENDE BETAALMETHODEN

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP