Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

OPRUIMING SCHELPEN - 27 PALLETS MET 70-80% KORTING! Bestel via de webshop met DHL (vanaf 150,- of vanaf 500,- gratis naar NL, UK, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk & Oostenrijk)  of kom langs.

PS Timmersgems bezoeken; ipv de gebruikelijke 3e afslag neem de 1e of 2e afslag Berghem en zijn dan bereikbaar via de rotonde  en de parallelweg.

 

< Terug naar het overzicht

Aragoniet beestjes uit Peru (30-40mm) Gesorteerd geleverd.

Aragoniet beestjes uit Peru (30-40mm) Gesorteerd geleverd.

Product

Aragoniet beestjes uit Peru (30-40mm) Gesorteerd geleverd.

Omschrijving

Ongetwijfeld ons meestverkochte dierfiguur aller tijden. Jaarlijks goed voor 3000-4000 stuks in ongeveer 10-15 soorten afhankelijk van waar we aan kunnen komen.

Afmetingen

30-40 mm

Aanvullende informatie

Een van de oudste handgemaakte producten die we kennen uit het oude Inca tijdperk in Peru zijn de fantastische mooie handgesneden beestjes van Aragoniet, Aragoniet komt voor in vele fantastische kleurschakeringen en is redelijk makkelijk te bewerken door de plaatselijke bevolking. Door de mooie patronen in de Aragoniet is er geen een beestje hetzelfde.  De meeste beeldjes komen uit Cuzco in centraal Peru. Dat is goed te verklaren omdat rond dit gebied (Pachatusan en Nevado Auzangate berggebieden) er de meeste Aragoniet voorkomt.  Van de opbrengst van deze kunstwerkjes gaan kinderen naar school en worden dorpen zelfvoorzienend waardoor de armoede afneemt onder de lokale bevolking. Het is zelfs vandaag de dag niet makkelijk de Aragoniet beestjes in Nederland te krijgen dit omdat het transport in Peru zeer moeilijk en gevaarlijk is. Alles moet te voet worden verplaatst naar de hoofdstad Lima en het kost dagen te voet om de hoofdstad te bereiken. Aragoniet staat bekend om zijn therapeutische werking en soms legt men wel een beestje onder het kussen voor het slapen gaan.

*Helpt bij geestelijke ontwikkeling *Bevordert concentratie *Vermindert nervositeit *Bevordert opbouw spieren
*Geeft moed *Geeft interesse *Vermindert stress *Kramp opheffend

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP