Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

18.03.2019; 720 kilo donkere Uruguay Amethist, grote Dode-Zee lampen  & 12 ton Bergkristalgeoden uit Marokko & "Grootste laserkristal van Tucson 2019" Daarnaast ruim 95 nieuwe steensoorten en meteorieten. Bestel in de webshop met bezorging door DHL of kom langs.

< Terug naar het overzicht

Koker met 2 kilo Calcieten (Uit Durango Mexico)

Koker met 2 kilo Calcieten (Uit Durango Mexico)

Product

Koker met 2 kilo Calcieten (Uit Durango Mexico)

Omschrijving

Topkwaliteit Calciet in 3 natuurlijke kleuren, oranje, groen & blauw. Mooie kleine stukjes in leuke verkoopkoker met gratis beschrijving.

Aanvullende informatie

• Fantastische Calciet uit Mexico, waar alleen de beste wordt gevonden. Calciet verhoogt en versterkt de energie. Dit maakt het een uitstekende steen voor healing op afstand, evenals andere soorten van genezing. Een van de energieën die het versterkt is het leervermogen, en dus is een goede steen voor studenten. Calciet is een beschermende, aardende en centrerende steen, en kan helpen om innerlijke rust te vinden. Calciet bevordert ook de creativiteit en verbeelding, deze kan innerlijke vrede brengen en zijn een levendige éénheid.

• Lichamelijk zijn calcieten naar verluidt goed voor pijn in de rug, het verhogen van fysieke kracht, sterken van tanden en ogen, en zijn over het algemeen goed voor de genezing. Calciet wordt gebruikt in crystal healing en kan vooral helpen met emotionele en psychische aandoeningen. Heldere calciet kan worden gebruikt voor het openen en balanceren alle chakra.

• Feiten & fabels: Het woord calciet komt van het Latijnse woord calx, en het Griekse woord kelk, wat staat voor "kalk". Calciet is gebruikelijk voorkomend in kalksteen en marmer. Optische (heldere) calciet heeft dubbele breking. Als je het legt over een geschreven lijn,  zal je het geschrevene dubbel zien door het calciet.

Het mineraal calciet (ook wel kalkspaat) bestaat voornamelijk uit het zout calciumcarbonaat (CaCO3) en is één van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Calciumcarbonaat ontstaat doordat oplosbare calciumionen in contact komen met CO2 (koolstofdioxide vormt een carbonaation als er een positief ion in een oplossing zit). Calciumcarbonaat is een slecht oplosbaar zout, waardoor het gevormde CaCO3 neerslaat; dit gaat volgens de volgende reactie: Ca2+(aq) + CO32-(aq) -→ CaCO3(s) Calciet is een algemeen bestanddeel van sedimentaire gesteenten, van aders en in afzettingen in hete bronnen en spelonken in karstgebieden (als druipsteen). Het is het mineraal dat kalksteen vormt en daarmee het meest voorkomende mineraal van biologische oorsprong. Calciet is het hoofdbestanddeel van kalksteen, krijtgesteente en marmer en ook is het een belangrijk bestanddeel van mergel, kalkhoudende zandsteen en kalkschalies. Calciet zorgt voor de chemische verwering bij stollings- en metamorfe gesteenten, waardoor er sedimentaire gesteenten ontstaan. Calciet is onder lichte druk oplosbaar in CO2-houdend water. Tijdens het neervallen in de lucht neemt regenwater het gasvormige koolstofdioxide op, waardoor het zuur wordt. Dit zure regenwater is in staat kalk op te lossen. In ondergrondse stromingen kan dit materiaal in oplossing vervoeren tot, na contact met atmosferische druk, CO2 ontsnapt en het calciet neerslaat. Zo worden stalagmieten en stalactieten in grotten gevormd. Vroeger werd de doorzichtige IJslandse vorm van calciet, die IJslandspaat werd genoemd, gebruikt voor het vervaardigen van Nicolprisma’s. Sommige onderzoekers veronderstellen dat de Vikingen op zee navigeerden met behulp van kristallen van dit mineraal, waarmee ook bij bewolkt weer de zonnestand nauwkeurig is te bepalen. Tegenwoordig wordt kalksteen vooral in de bouw gebruikt als bouwelement, voor het vervaardigen van kalk en cement, terwijl marmer gebruikt wordt als bouw -en siersteen.

Edelsteeltherapie Oranje Calciet

  
Calciet

 Het unieke concept van de kokers (displays) van Timmersgems.

Ons unieke concept verpakkings- en showkokers neemt u als winkelier een zorg uit handen.
We hebben deze lijn op de markt gebracht om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag naar informatie folders en scherpe prijzen. Deze nieuwe Timmersgems lijn geeft u veel voordelen die we hieronder even op een rijtje zetten.

1. Scherpe prijzen:.
U krijgt altijd een scherpere prijs voor het artikel in de koker dan als u het artikel los zou kopen.

2. Gratis folder:
In de koker zitten wat gratis extra folders die u kunt verstrekken aan uw klanten.
Hierop staat veel informatie over het product die uw klant zeker op prijs zal stellen.

3. ECO friendly:
Verpakt in een 100% gescheiden te verwerken plastic koker treft u zonder extra verpakking het product aan.
Er worden geen bomen omgezaagd om het product in houten kistjes te verpakken nog gebruiken we een vulmiddel als b.v. polyethyleen. 

4. Mooie presentatie:
De koker kunt u zo in de winkel zetten en is prachtig om het product aan uw klanten te tonen (ook als counter display)

 

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP