Cookies verbessern die Benutzerfreundlichkeit unserer Website. Akzeptieren Sie die Nutzung von Cookies? Zustimmen Einstellungen
Telefon +31 (0)412-405131
Einloggen

Passwort vergessen? Klicken Sie hier.

Registrieren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Endlich dann ……. 4 containers in 1 Woche! Marokko-Container mit 16 neuen Lasergravuren und Ladegeräten! Außerdem 55 HEM-Sorten, die wir seit August 2020 nicht mehr hatten, und am Montag, den 26. April, hoffen wir, 17 neue Salzprodukte in unserer Tasche und neue Salzlampen zu haben. Wir erwarten am Mittwoch auch einen Container aus Brasilien mit Amethyst, Achat und vielen neuen Teelichthaltern. RUFEN SIE AN UND KOMMEN SIE ODER BESTELLEN SIE ÜBER DIE WEBSITE!

< Zurück zur Übersicht

Türkis-Nugget aus 79" Mine in Morristown, Arizona /USA

Türkis-Nugget aus 79" Mine in Morristown, Arizona /USA

Produkt

Türkis-Nugget aus 79" Mine in Morristown, Arizona /USA

Umschreibung

Schön geformte Türkis-Nuggets, die nachgefärbt wurden. Es sind auch noch weiße Stellen zu erkennen, aber das Material ist und bleibt Türkis.

Preis an anderer Stelle

Login für Preise

Zusätzliche Information

Het mineraal turkoois is een gehydrateerd koper-aluminium-fosfaat met de chemische formule CuAl6(PO4)4(OH)8·4(H2O). Het groene, geelgrijze, lichtblauwe, maar typisch blauwgroene turkoois heeft een wasglans en een vaal blauwwitte streepkleur. Het kristalstelsel is triklien en de splijting is perfect volgens het kristalvlak [001] en goed volgens [010]; overigens komt het nagenoeg alleen in cryptokristallijne vormen voor dus is de splijting in de praktijk niet waar te nemen. De gemiddelde dichtheid is 2,7 en de hardheid is 5 tot 6. Turkoois is niet radioactief. Het mineraal turkoois is genoemd naar Turkije, het land waarlangs het passeerde toen het mineraal voor het eerst Europa bereikte; het komt overigens voor zover bekend in Turkije niet voor. De kleur turkoois is genoemd naar dit mineraal. Turkoois wordt voornamelijk gevonden als secundair mineraal in koper-ertsen. De typelocatie is de Nisjapoer afzetting in Iran. Ook in de Sinaï werd het mineraal gedolven en in Serabit el-Khadim is een tempel gewijd aan de Egyptische "Vrouwe van Torquoise", (de godin Hathor). Turkoois wordt als halfedelsteen gebruikt. Tijdens het Ottomaanse Rijk werd turkoois als kostbaar mineraal geëxporteerd, vooral naar Perzië. Momenteel wordt turkoois in Mexico, de Verenigde Staten, China en Iran gewonnen. Imitatieturkoois werd voor het eerst in 1972 in Frankrijk gemaakt, maar de eigenschappen van deze imitatie verschillen van die van de natuurlijke variëteiten. Toch is de meest verkochte turkoois nu synthetisch.

Edelsteentherapie Turkoois

 
Turrkoois mijnen en praatje met de eigenaar van de Kingman mijnen.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP