Große Schamanentrommel, Zuni-Indianer USA, einseitige Bespannung.

Große Schamanentrommel, Zuni-Indianer USA, einseitige Bespannung.

Große Schamanen Trommel aus Arizona USA BESTSELLER!

NIRGENDWO BILLIGER; Auf zwei Seiten bespannte Schamanentrommel mit echter Haut von Pferd oder Rind, mit kostenlosem Stock und Speicherbeutel (53 cm Durchmesser)
Verfügbarkeit: Auf Lager
SKU
23
  • Kauf 3 für 155,00 € jeweils und spare 6%
  • Kauf 6 für 145,00 € jeweils und spare 12%
Große Schamanen Trommel aus Arizona USA BESTSELLER! kann in Schritten von 1 gekauft werden

DE SJAMANENDRUM
De sjamanendrums in onze shop zijn hand gemaakt. 
Een sjamanentrommel maken betekent ongeveer 20 uur liefdevol en hard werken , verspreid over 3 tot 6 weken om het hele proces voldoende tijd te geven. Iedere sjamanentrommel is een uniek, eenmalig exemplaar, zowel in klank als uiterlijk.

De trommelvellen zijn gemaakt van huid (rawhide).
Omdat huid reageert op warmte en (lucht)vochtigheid, kan de spanning van het vel veranderen en daarmee ook de toonhoogte/klank. Als er veel vocht in de lucht zit, kan zodoende de klank tijdelijk uit je drum verdwijnen. Wanneer het vriest kan je trommelvel super strak gespannen staan. Wanneer je voor een vastgezet vel kiest zul je met de elementen moeten werken. Als je voor een spanbaar trommelvel kiest, is het veel makkelijker om het geluid van je drum te bepalen.

Enkelzijdige sjamanentrommels:
Deze sjamaanse handdrums kun je makkelijk hanteren; je draagt ze in je hand via het handvat aan de achterzijde. Een handtrommel is heel fijn om te gebruiken tijdens (trance)dans en meditaties. Traditionele, vaste sjamanendrum Bij deze handtrommels is het vel direct opgespannen met stroken huid. De spanning van het vel kun je daarom alleen wijzigen door voorzichtig het vel te verwarmen bijvoorbeeld met een föhn of vochtig te maken met een klamme doek of je eigen speeksel.
Aanspanbare sjamanendrum De verstelbare handdrum is met name geschikt voor dunnere huiden. De spanning van het vel is met behulp van schuifjes eenvoudig aan te passen aan de wisselende weersomstandigheden. Zodoende zijn deze handdrumsideaal in ons klimaat. Het vel is geklemd tussen twee ijzeren ringen, die met (kunststof) touw worden opgespannen. Zeer geschikt voor dikkere vellen. Het ijzer maakt de trommel natuurlijk wel zwaarder. Deze sjamanentrommel heeft aan beide zijden een vel dat anders van toonhoogte is, zodat je enerzijds contact kunt maken met de bovenwereld en anderzijds met de onderwereld. Omdat een afgesloten ruimte ontstaat neemt de resonantie toe , wat maakt dat sjamanentrommels een karakteristiek, krachtig en vol geluid produceren. Erg geschikt voor gebruik in groepsverband.

Ook hier heb je de keus uit een traditioneel opgespannen drum en een spanbare trommel. Een hele grote sjamanentrommel, de pow wow is ook mogelijk.

Hartsverlangen naar een sjamanentrom, ga dan eens na wat voor jou kloppend is: Misschien heb je een speciale band met een specifieke boom of dier die je wil verweven met je drum? Vind je het leuk om met de elementen te werken om je trommel op toon te houden?? Ga je vaker buiten of binnen met je trom aan de slag? Waarbij ga je je trommel gebruiken? Wat voor vorm en grootte voelt voor jou passend ? En wat voor geluid hoor je ? Wat is er verder nog dat jou belangrijk lijkt?

goed om te weten...is dat: de klankkast, ofwel het frame, is meestal gemaakt van een massieve plank die is gebogen tot een ovale of ronde vorm. Beuk, eik, es , esdoorn en iep zijn de houtsoorten waarmee ik het liefst werk. Voor de aanspanbare tweezijdige trommels wordt berkentriplex gebruikt of een holle boomstam. Als trommelvel wordt een dierenhuid gebruikt. Zowel geit, paard als hert zijn bijna altijd wel te verkrijgen. Een ander vel indien mogelijk.

De klank wordt ook bepaalt door de dikte van de huid, de gekozen huidsoort, de gebruikte houtsoort, de grootte van de drum en of er nog haar op de huid zit. Zo zal een dik vel eerder een stevige, massieve klank voortbrengen, terwijl een dun vel een verfijnde en langer durende, zangerige klank geeft. Een grotere drum biedt meer verschillende klanken, simpelweg doordat het 'speelveld' groter is. Een behaarde drum klinkt dieper, maar ook minder helder.Het formaat van de trommels varieert over het algemeen in diameter.

 

Weitere Informationen
Abmessungen 500-510mm
  • Größter Edelsteingroßhändler in Europa
  • Mehr als 165.000 verschiedene Artikel auf Lager
  • Lieferung innerhalb von 48 Stunden
  • Garantiert wettbewerbsfähige Preise

Hast du eine Frage? Bitte zögern Sie nicht uns zu kontaktieren: