Cookies verbessern die Benutzerfreundlichkeit unserer Website. Akzeptieren Sie die Nutzung von Cookies? Zustimmen Einstellungen
Telefon +31 (0)412-405131
Einloggen

Passwort vergessen? Klicken Sie hier.

Registrieren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Weiße Jade Flachsteine aus Vietnam, Rosa Amethyst aus Argentinien, Rote & Schwarze Salzlampen, Yogakissen-Sets, Hopi-Trommeln, Schamanen-Trommeln, 4 Behälter mit neuen, frischen Artikeln! Plus 3 neue Abteilungen komplett umgebaut! Bestellen Sie über den Webshop oder vereinbaren Sie einen Termin. (Hinweis: 24. Januar bis 4. Februar sind wir auf den Messen in Quartzsite & Tucson / Arizona, USA)

< Zurück zur Übersicht

Kristallspitzen Thekendisplay 2016

Kristallspitzen Thekendisplay 2016

Produkt

Kristallspitzen Thekendisplay 2016

Umschreibung

Set mit rohem Bergkristall-, Citrin- oder Amethystspitzen. Schönes Thekendisplay, preislich sehr wettbewerbsfähig.

Abmessungen

115 x 60mm

Preis an anderer Stelle

Login für Preise

DOWNLOADS:

Zusätzliche Information

Bergkristal is de kleurloze en meest voorkomende variant van het mineraal kwarts (siliciumdioxide, SiO2) De naam ''bergkristal'' is afgeleid van het Griekse woord "Krustallos" dat ijs betekent. Men geloofde dat bergkristal door de godenvormgegeven ijs was. Ten tijde van het Mesolithicum kende men het bergkristal al. Tijdens de Romeinse tijd werd het uit de Alpen onder de naam "versteend ijs" op de markt gebracht. Theofratus noemde het "krystallos". Ook Plinius de Oudere maakt er melding van. De naam ''kwarts" is in 1529 ingevoerd door Georgius Agricola. De volkeren uit het Oosten beschouwden bergkristal als steen van het geduld en de volmaaktheid. Tibetanen gebruiken bergkristal om wonden te behandelen.De keuze van bergkristal als drinkglas of als deel van middeleeuwse sieraden kan worden toegeschreven aan het geloof dat deze kristallen zouden breken of verkleuren wanneer zij met gif in aanraking kwamen. Zo werd de keten een amuletdat de koning beschermde. Vergelijk de Rudolfinische keizerskroon en de keten van de Jehova-orde. Ontstaan: Megnatieten, pegmatieten, hydrothermale en alpiene steenaders, alluviale afzettingen. Voorkomen: Bergkristal is in de natuur wijd verbreid, maar niet altijd in edelsteenkwaliteit. Historisch bekende vindplaatsen zijn India en Sri Lanka (de omgeving van Tatnaputi). Iriserend kwarts uit het gebied van de Poona in India en uit Myanmar is een zeldzaamheid. Fraaie kristallen komen uit Kenia en Madagaskar, ook uit Brazilië (Minas Gerais), Goisas, Bahia en Frans-Guyana. In de VS komt bergkristal voor in pegmatieten, onder andere in Maine (bij Ausburn, New York, North Carolina, Arkansas (Crystal Peak) en Californië. Van bijzondere betekenis zijn voorkomens in de Alpen. Bergkristallen worden gevonden in Zwitserland (bijvoorbeeld bij Urim waar een kristal van 135 kg is gevonden in het gebied van de Sint-Gotthard en van de Grimsel), in Oostenrijk (in 1965 werd bij de Großglockner in een holte een kristal van bijna 1000 kg gevonden). Bergkristallen komen ook voor in Duitsland, Tsjechië, Polen en Frankrijk. In de collecties van diverse musea bevinden zich unieke geslepen bergkristallen. Het Smithsonian Institution Washington bezit een geslepen steen van 7000 kt en een bol bergkristal met een diameter van 33 cm en een gewicht van 48,5 kg; deze komt uit Birma en is in China geslepen.

Edelsteentherapie Bergkristal

 

  • Schauen Sie sich hier Videos über Het zoeken van bergkristal in Bancroft & Mount Ida Arkansas U.S.A.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP