Palo Santo Engel aus Peru (Duftgeber)

Palo Santo Engel aus Peru (Duftgeber)

Hülse mit 500 Gramm Palo Santo (heiliges Holz) aus Ecuador.

Hülse mit 500 Gramm Palo Santo (heiliges Holz) aus Ecuador.

Rassel (Kemiri) aus Indonesien mit Nüssen und Bambus

Rasseln und andere Percussion-Instrumente von Bali sind wegen der Klang sehr beliebt, sondern auch wegen der Genialität. Alles ökologisch hergestellt aus Holzstücke und Samen von Früchten.
SKU
4554

De kemirinoot is de vrucht van de boom Aleurites moluccana. De boomsoort is lid van de plantenfamilie Euphorbiaceae. De noot wordt in de Indonesische en Maleisische keuken gebruikt. Kemiri wordt wel eens verward met de macadamianoot, die er gepeld ongeveer hetzelfde uitziet, maar geheel andere toepassing kent. De oorspronkelijke groeiplaats van de boom is onbekend, omdat de boom op zoveel plaatsen gekweekt wordt. De boom groeit overal in de tropen, zowel in de nieuwe als in de oude wereld. De boom wordt 15–25 m hoog en heeft breed gespreide of zelfs hangende takken. De vrucht is een noot met een diameter van 4–6 cm. De schil is keihard en vrijwel niet met de hand te pellen. Daarom zijn de noten alleen gepeld in de handel te verkrijgen.

De maracas (in de volkstaal ook wel sambaballen genoemd) is een muziekinstrument uit de groep van idiofonen van Zuid- en Midden-Amerikaanse oorsprong. Het instrument is echter van indiaanse oorsprong. Sommige Zuid-Amerikaanse indianen gebruiken één maraca voor rituele doeleinden. De maracas bestaat tegenwoordig uit twee identieke shakers (Engels: schudders), veelal gespeeld door een vocalist. De traditionele vorm is een kalebas, ritueel gevuld met zaden, voorzien van een houten handgreep. De moderne vormen worden van allerlei materialen gemaakt, waaronder plastic. Als de maracas niet al te snel worden bewogen produceren ze een ruisend geluid. Bij snellere bewegingen vanuit de pols ontstaat een veel scherpere droge tik. De combinatie van beide geluiden maakt het instrument karakteristiek in veel Latijns-Amerikaanse dansen zoals de rumba, en met name de Mexicaanse mariachi. Maracas worden ook in het Orff-Instrumentarium toegepast. De Nederlandse komediant André van Duin schreef ooit het carnavalslied "Sambaballensamba", waarin dubbelzinnige toespelingen op de sambabal werden gemaakt als "Wie mee wil doen die slaat, met z'n ballen in de maat". Sambaballen is eigenlijk een verkeerde naam, omdat in de samba deze Maracas niet worden gebruikt.

 
Muziek maken op Bali

Weitere Informationen
Abmessungen 22-250mm
  • Größter Edelsteingroßhändler in Europa
  • Mehr als 165.000 verschiedene Artikel auf Lager
  • Lieferung innerhalb von 48 Stunden
  • Garantiert wettbewerbsfähige Preise

Hast du eine Frage? Bitte zögern Sie nicht uns zu kontaktieren: