Jade Reisschale, aus Süd-China.

Jade Reisschale, aus Süd-China.

Lampion aus Seide / Vietnam MITTEL

Lampion aus Seide / Vietnam MITTEL

Lampion aus Seide / Vietnam KLEIN

Feinste Handgemachte Seidenlaternen und kommen aus Hoi-An in Vietnam. Verschiedene Workshops machen täglich mit Hunderten von Menschen Dutzende von schönen Laternen.
Verfügbarkeit: Auf Lager
SKU
1115
  • Kauf 10 für 7,80 € jeweils und spare 11%
Lampion aus Seide / Vietnam KLEIN kann in Schritten von 1 gekauft werden

Een lampion is een fel gekleurde lamp die als versiering dient en om een feeststemming te brengen. Deze kan in een slinger voorkomen of bij bepaalde feesten worden meegedragen. De kinderen maken zelf een lampion, die hangt aan een stok en brandt met een kaarsje of batterij-lampje, en gaan hiermee langs de deuren. Zo bestaat er in sommige streken van Vlaanderen en Nederland de gewoonte om kinderen op school een lampion te laten maken. Op 11 november (Sint Maarten) gaan zij al zingend van deur tot deur en bedelen zo om snoepjes of wat kleingeld. In andere streken gebeurt dit op 6 januari (Driekoningen). Deze lampions zijn gemaakt door lokale Vietnamese handwerkers, waarvan de traditie meer dan 600 jaar teruggaat.  De frames van de lampions zijn handgemaakt en handmatig bespannen met de allerbeste zijde, de lampen zijn zeer geschikt om een ruimte zoals een slaapkamer te verfraaien. Onze lampen zijn handgemaakt in Hanoi, in lokale kleinschalige ateliers. Het materiaal dat men gebruikt is 100% natuurlijke Vietnamese zijde (natuurzijde van de zijderups is zeer beroemd in Azië, denk aan Jim Thompson in Thailand) De zijde heeft mooie felle en sprekende kleuren en is voorzien Aziatische en andere symbolen. Alle lampen zijn met de handgemaakt met natuurlijke materialen zoals bamboe, natuur zijde en gecertificeerd hout. 

  

Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Het bevindt zich op het Indochina-schiereiland en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. Met 92.477.857 (2013) inwoners behoort Vietnam tot de veertien meestbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon. Na meer dan duizend jaar Chinese overheersing, werd Vietnam in de tiende eeuw onafhankelijk. In de eeuwen die daarna volgden breidde het land zich in zuidelijke richting uit. In de negentiende eeuw werd Vietnam, samen met buurlanden Laos en Cambodja, gekoloniseerd door Frankrijk. De Fransen verlieten de kolonie na de Eerste Indochinese Oorlog (6 december 1946 tot 1 augustus 1954), waarna Vietnam werd opgedeeld in een communistisch noordelijk deel en een anti-communistisch zuidelijk deel. Deze twee delen vochten door gedurende de Tweede Indochinese Oorlog, beter bekend als de Vietnamoorlog (1957 tot 1975), die uiteindelijk leidde tot een Noord-Vietnamese overwinning en een hereniging van de twee delen.Sinds de hereniging in 1976 is Vietnam een socialistische volksrepubliek. De Communistische Partij van Vietnam heeft als enige politieke partij alle macht in handen, hoewel het land vanaf 1986 door politieke en economische hervormingen steeds meer bij de internationale diplomatie en de wereldeconomie is betrokken.

  • Größter Edelsteingroßhändler in Europa
  • Mehr als 165.000 verschiedene Artikel auf Lager
  • Lieferung innerhalb von 48 Stunden
  • Garantiert wettbewerbsfähige Preise

Hast du eine Frage? Bitte zögern Sie nicht uns zu kontaktieren: