Cookies verbessern die Benutzerfreundlichkeit unserer Website. Akzeptieren Sie die Nutzung von Cookies? Zustimmen Einstellungen
Telefon +31 (0)412-405131
Einloggen

Passwort vergessen? Klicken Sie hier.

Registrieren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

37 Kilo Silberschmuck aus Jaipur in Indien, 17 neue Trommelsteine ​​aus Südafrika, blaue Aragonit-Engel aus Argentinien, 11 neue flache Steine, 4300 kg Calcit aus Mexiko, rosa Calcit in Kisten, Regenbogen-Obsidian-Herzen, Kugeln usw. 5 Ladungen kamen mit viel an Nachrichten! Wir erwarten nächste Woche Container aus Marokko und Brasilien. Der Webshop ist geöffnet und unser Großhändler bleibt nach Vereinbarung geöffnet! Was leider keine schöne Entwicklung ist, sind die Frachtraten, die tatsächlich bis zu 5 mal höher sind als normal! (Wir sind am Samstag, den 16. Januar geschlossen)

< Zurück zur Übersicht

Rookkwarts laserkwarts-punt met Chloriet uit Bahia - Brazilië

Rookkwarts laserkwarts-punt met Chloriet uit Bahia - Brazilië

Produkt

Rookkwarts laserkwarts-punt met Chloriet uit Bahia - Brazilië

Umschreibung

Prachtige 100% natuurlijke Rookkwartspunt met zeldzame Chloriet-insluitsels.

Abmessungen

27-x-12-x-11-cm-2,1-kg

Zusätzliche Information

Rookkwarts is een kwarts-variëteit. De kleur is rookbruin tot bijna zwart, doorschijnend. Heel donkere varianten worden morion genoemd. Rookkwarts komt het meest voor in holten in intrusiegesteenten en hooggradige metamorfe gesteenten. In sedimentaire gesteenten en uitvloeiingsgesteenten is rookkwarts zeldzaam. Vindplaatsen zijn in onder andere de Alpen, Brazilië, Rusland, Mexico, India, Ierland, Zimbabwe, Afghanistan, en VS. De kleur van rookkwarts wordt veroorzaakt door aluminium in het kristalrooster in combinatie met ioniserende straling. Het aluminium vervangt het silicium in de kristalstructuur waarbij het complex [AlO4-] wordt gevormd in plaats van [SiO4]. Om het ontstane ladingsverschil te compenseren wordt er tijden de groei van het kristal gelijktijdig kleine monovalente kationen van bijvoorbeeld waterstof, lithium of natrium in de kristalstructuur opgenomen. Onder invloed van ioniserende straling verplaatst het elektron van het [AlO4-]-complex zich naar een kation, en ontstaat een kleurcentrum. Dit proces voltrekt zich normaal gesproken alleen onder de 50°C. Bij hogere temperaturen vindt de afbraak van de kleurcentra sneller plaats dan de aanmaak ervan. De bron van de ioniserende straling is meestal kalium-40 het omringende gesteente. De kleur van rookkwarts ontstaat dus lang nadat de kristallen gevormd zijn en kan enige miljoenen jaren in beslag nemen Dit is ook de reden dan de meeste rookkwartsen in veldspaatrijke gesteenten zoals graniet ontstaan. Bij verhitting boven 200°C zal rookkwarts zijn kleur verliezen. Het bestralen van heldere kwarts (bergkristal) met Röntgenstraling of gammastraling levert bijna altijd rookkwarts op. De methode wordt dan ook gebruikt om van kleurloze kwarts rookkwarts te maken.  In de Oudheid waarschuwde deze steen de soldaten in strijd als hij donker verkleurde. Rookkwarts wordt nu nog gebruikt voor rozenkransen en crucifixen. Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan rookkwarts toegekend; het zou helpen tegen spijsverteringsklachten, stress, verdriet en helpen bij een kinderwens. Volgens diverse literatuur hoort het mineraal bij het sterrenbeeld: Weegschaal.

 

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP