Kishi Skulpturen aus Zimbabwe, Klein (bis 15 cm)

Kishi Skulpturen aus Zimbabwe, Klein (bis 15 cm)

Titanium Aura 2019 Arkansas USA

Titanium Aura 2019 Arkansas USA

Kishi Skulpturen aus Zimbabwe XXL (bis 90 cm.)

Symbolische ("Love-Paare / Freundeskreis etc") Bilder von weißen und schwarzen Jaspis durch die "Kishi Stämme" in Nord Simbabwe von Hand-geschnitten.
Verfügbarkeit: Auf Lager
SKU
1075
  • Kauf 3 für 85,00 € jeweils und spare 14%
Kishi Skulpturen aus Zimbabwe XXL (bis 90 cm.) kann in Schritten von 1 gekauft werden

Zimbabwe staat bijzonder bekend om vele soorten beelden die er worden gemaakt. Vaak is het modern Afrikaanse kunst maar ook zijn er nog veel traditionele makers die b.v. beelden in de Kishi stijl maken.
Zimbabwe (voorheen Rhodesië en Zuid-Rhodesië), officieel de Republiek Zimbabwe, is een land in Afrika dat grenst aan Zambia, Mozambique, Zuid-Afrika en Botswana. Jagers uit de IJzertijd, gerelateerd aan de huidige Khoisan, bewoonden het gebied ongeveer 5000 jaar geleden of eerder. Zij beeldden scenes van het leven uit in rotstekeningen door geheel Zimbabwe; deze staan bekend als Bushman paintings. In ongeveer 300 n. Chr. begonnen Bantoe sprekende volken naar deze regio te migreren, en de eerder aanwezige jagers te verdringen. Onder deze bantoevolken waren ook de voorouders van de Shona. De ruïnes van Groot Zimbabwe (vermoedelijk een Shona sprekend rijk) getuigen hiervan. Vandaag de dag vormen de Shona ongeveer vier vijfde van de totale bevolking. Gekoppeld aan het ontstaan van contacten met Moslim-handelaren aan de kust van de Indische Oceaan rond de 10e eeuw begon Groot-Zimbabwe zich te ontwikkelen in de 11e eeuw. Dit rijk verhandelde goud, ivoor en koper voor onder andere textiel, glas en keramiek. Halverwege de 15e eeuw viel dit Shona-rijk uiteen. Gedurende een onrustige periode in Zuidelijk Afrika, bekend als Mfecane, trokken onder leiding van Mzilikazi de Ndebele (ook Matabele genoemd) in 1834 vanuit het huidige Zuid-Afrika het huidige Zimbabwe in. De Matabele waren oorspronkelijk onderdeel van het Zulu-rijk van Shaka. In het huidige Zimbabwe streden zij onder anderen tegen de Shona en vormden uiteindelijk een rijk dat nu Matabeleland heet. Gedurende de migratie en strijd werden vele lokale clans en individuen opgeslokt in het rijk van de Ndebele. Het Sindebele werd de lingua franca. Zij hadden wel een lagere sociale status dan de Ndebele.

 
Het maken van beelden in Zimbabwe.

  • Größter Edelsteingroßhändler in Europa
  • Mehr als 165.000 verschiedene Artikel auf Lager
  • Lieferung innerhalb von 48 Stunden
  • Garantiert wettbewerbsfähige Preise

Hast du eine Frage? Bitte zögern Sie nicht uns zu kontaktieren: