Lingams Kundalini auch heiliger Stein genannt aus Indien

Lingams Kundalini auch heiliger Stein genannt aus Indien

Riesen-Kristall Amethyst (circa 4-7 Kilo) aus Anahi Bolivien.

Riesen-Kristall Amethyst (circa 4-7 Kilo) aus Anahi Bolivien.

Amethyst Ametrienspitzen (350-500 Gramm.) Anahi Bolivien.

Ametrien, auch als Trystine oder seinen Handelsnamen wie Bolivianite bekannt. Sehr schöne Punkte die nur bei Timmersgems zur Verfügung sind.
Verfügbarkeit: Auf Lager
SKU
583
  • Kauf 10 für 119,00 € jeweils und spare 12%
Amethyst Ametrienspitzen (350-500 Gramm.) Anahi Bolivien. kann in Schritten von 1 gekauft werden

Ametrien, ook wel bekend als trystine of door haar handelsnaam als bolivianite, is een natuurlijk voorkomende variëteit van kwarts. Het is een mix van amethyst en citrien met zones van paars en geel of oranje. Bijna alle in de handel verkrijgbare ametrien wordt gewonnen in Bolivia, maar er zijn deposito's in Brazilië en India worden uitgebuit. De kleur van de zones zichtbaar in ametrien zijn door de verschillende oxidatietoestanden van ijzer in het kristal. De verschillende oxidatietoestanden optreden als gevolg dat er een temperatuurgradiënt over het kristal tijdens zijn vorming Kunstmatige ametrien kan worden gecreëerd door differentiële warmtebehandeling van amethyst. De legende wil dat ametrien werd voor het eerst in Europa geïntroduceerd door geschenken een conquistador aan de Spaanse koningin , nadat hij een mijn in Bolivia als bruidsschat toen hij trouwde met een prinses uit de inheemse Ayoreos stam. De meeste ametrien in het lage prijssegment kan worden aangenomen dat voortkomen uit synthetisch materiaal. Sinds 1994 een Russisch laboratorium de industriële productie heeft geperfectioneerd van tweekleurig kwarts kristallen die zijn later bestraald om de typische ametrien kleuren uit te brengen. Groen - geel of goud- blauw ametrine niet van nature voorkomen.

Amethist is een violette variëteit van het mineraalkwarts (SiO2) en is de meest gewilde steen uit de kwartsgroep. Etymologie: De naam is afkomstig van het Griekse αμεθυστoς (amethystos). Amethist was reeds bekend bij de Egyptenaren, Etrusken en Romeinen, en Plinius de Oudere heeft amethist al beschreven. In het oude China werden uit amethist kleine gemmen gesneden. In de Middeleeuwen werd amethist ook in Europa zeer gewaardeerd. Hij werd bisschopsteen genoemd, omdat het vroeger een geliefde edelsteen was voor kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders, en hij magische krachten zou bezitten. Het was het symbool van de verliefden de steen van matigheid, beschermer tegen tovenarij en hekserij. Bij Jacob van Maerlant is de verklaring te vinden dat de steen dronkenschap verdrijft. Men heeft wel aangenomen dat de Griekse naam "tegen de roes" zou betekenen: van wijn die gedronken wordt uit een beker vervaardigd uit amethist zou men niet dronken kunnen worden. Ontstaan: Metamorfieten, hydrothermaal, alluviale afzettingen. De kristallen groeien steeds op een onderlaag, de prisma's zijn vaak zwak ontwikkeld en daardoor overheersen de kristalspitsen spitamethist; hier is ook de kleur het krachtigste. Deze gedeelten worden er afgeklopt, dat wil zeggen, voor verder gebruik afgebroken. Door branden bij een temperatuur tussen 470 en 750 graden ontstaan lichtgele, roodbruine, groene of kleurloze variëteiten. Er bestaan amethisten die bij daglicht geleidelijk verbleken. Met radiumbestraling is de oorspronkelijke kleur weer te herstellen. De kleur wordt veroorzaakt door ijzer in combinatie met ioniserende straling. Bij kunstlicht is amethist minder fraai. Voorkomen Al in de Middeleeuwen kon Brazilië zich beroemen op zijn vindplaatsen van amethist, ze worden onder andere gewonnen in Bahia, Minas Gerais en Mato Grosso. Recentelijk wordt in Bolivia de zogenaamde ametrien gewonnen, een amethist-citrien, waarbij de violette en gele kleuren afwisselen, maar de overgang tussen de kleuren is scherp begrensd. Amethisten zijn ook bekend in de Verenigde Staten, nl.in Montana, Maine, Georgia en Arizona. In Canada, Mexico, Bolivia, India, Myanmar, Japan, China en Korea, en van Sri Lanka, Zimbabwe, Congo en Australië zijn ook belangrijke producenten. In Rusland wordt amethist onder meer gevonden in de Oeral, Jakoetsk en op het schiereiland Kola. Amethisten worden eveneens aangetroffen in Armenië, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije, Zwitserland en Ierland. Amethist vormt slechts zelden grotere zuivere kristallen. In het British Museum bevindt zich een unieke geslepen steen van 343 karaat. Andere, kleinere stenen wegen minder; ze komen meestal uit Brazilië. Het Smithsonian Institution in Washington D.C. bezit zelfs een geslepen amethist uit Brazilië van 1362 karaat en één uit North Carolina van 202,5 karaat. Amethisten werden vaak gebruikt in staatsjuwelen, zoals de scepter van Catharina de Grote en de scepter van de Britse Kroon. 

  • Größter Edelsteingroßhändler in Europa
  • Mehr als 165.000 verschiedene Artikel auf Lager
  • Lieferung innerhalb von 48 Stunden
  • Garantiert wettbewerbsfähige Preise

Hast du eine Frage? Bitte zögern Sie nicht uns zu kontaktieren: