Cookies verbessern die Benutzerfreundlichkeit unserer Website. Akzeptieren Sie die Nutzung von Cookies? Zustimmen Einstellungen
Telefon +31 (0)412-405131
Einloggen

Passwort vergessen? Klicken Sie hier.

Registrieren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Geschäftsfeiertag 2020: Montag, 13. bis 26. Juli. Webshop-Bestellungen ab dem 10. Juli werden am 28. Juli versandt!

Der Besuch des Showrooms ist ab Montag den 27.07 wieder geöffnet.

< Zurück zur Übersicht

Calcit mit Pyrit & einzigartigen Kristallen aus dem "Karstgebirge" in Wetshan, Provinz Yunnan / Chin

Calcit mit Pyrit & einzigartigen Kristallen aus dem "Karstgebirge" in Wetshan, Provinz Yunnan / Chin

Produkt

Calcit mit Pyrit & einzigartigen Kristallen aus dem "Karstgebirge" in Wetshan, Provinz Yunnan / Chin

Umschreibung

Mineralien in Museumqualität! Tolle große Schaustücke aus Rosenholzplatte. Stück für Stück Schönheiten zu wettbewerbsfähigen Preisen.

Abmessungen

390 x 250 x 160mm

DOWNLOADS:

Zusätzliche Information

Het mineraal calciet (ook wel kalkspaat) bestaat voornamelijk uit het zout calciumcarbonaat (CaCO3) en is één van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Calciumcarbonaat ontstaat doordat oplosbare calciumionen in contact komen met CO2 (koolstofdioxide vormt een carbonaation als er een positief ion in een oplossing zit). Calciumcarbonaat is een slecht oplosbaar zout, waardoor het gevormde CaCO3 neerslaat; dit gaat volgens de volgende reactie: Ca2+(aq) + CO32-(aq) -→ CaCO3(s) Calciet is een algemeen bestanddeel van sedimentaire gesteenten, van aders en in afzettingen in hete bronnen en spelonken in karstgebieden (als druipsteen). Het is het mineraal dat kalksteen vormt en daarmee het meest voorkomende mineraal van biologische oorsprong. Calciet is het hoofdbestanddeel van kalksteen, krijtgesteente en marmer en ook is het een belangrijk bestanddeel van mergel, kalkhoudende zandsteen en kalkschalies. Calciet zorgt voor de chemische verwering bij stollings- en metamorfe gesteenten, waardoor er sedimentaire gesteenten ontstaan. Calciet is onder lichte druk oplosbaar in CO2-houdend water. Tijdens het neervallen in de lucht neemt regenwater het gasvormige koolstofdioxide op, waardoor het zuur wordt. Dit zure regenwater is in staat kalk op te lossen. In ondergrondse stromingen kan dit materiaal in oplossing vervoeren tot, na contact met atmosferische druk, CO2 ontsnapt en het calciet neerslaat. Zo worden stalagmieten en stalactieten in grotten gevormd. Vroeger werd de doorzichtige IJslandse vorm van calciet, die IJslandspaat werd genoemd, gebruikt voor het vervaardigen van Nicolprisma’s. Sommige onderzoekers veronderstellen dat de Vikingen op zee navigeerden met behulp van kristallen van dit mineraal, waarmee ook bij bewolkt weer de zonnestand nauwkeurig is te bepalen. Tegenwoordig wordt kalksteen vooral in de bouw gebruikt als bouwelement, voor het vervaardigen van kalk en cement, terwijl marmer gebruikt wordt als bouw -en siersteen.

Edelsteeltherapie Groene Calciet

 

  • Schauen Sie sich hier Videos über Oranje calcie en Chihuahua Mexico.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP