Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

Crocoïet uit de wereldberoemde Adeleide mijn in Dundas Tasmanië. in geweldige kleur.

Crocoietbestseller_product

Crocoïet uit de wereldberoemde Adeleide mijn in Dundas Tasmanië. in geweldige kleur.

Product

Crocoïet uit de wereldberoemde Adeleide mijn in Dundas Tasmanië. in geweldige kleur.

Omschrijving

"Het mooiste mineraal op aarde!" Het is de prachtige kleur rood, alsook de kristallisatie die alleen maar in Dundas - Tasmanië voorkomt, nergens anders ter wereld! En U betaalt slechts de prijs die de mijneigenaar op het kaartje heeft gezet!

Afmetingen

220-40mm

Prijs elders

Log in voor prijzen

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Het mineraal crocoiet is een lood-chromaat met de chemische formule PbCrO4. Het doorschijnend geel, oranje of rode; typisch saffraan-kleurige crocoiet heeft een diamantglans, een geeloranje streepkleur en het mineraal kent een duidelijke splijting volgens het kristalvlak [110] en een onduidelijke volgens [100] en [001]. Het kristalstelsel is monoklien. Crocoiet heeft een gemiddelde dichtheid van 6, de hardheid is 2,5 tot 3 en het mineraal is niet radioactief. De naam van het mineraal crocoiet is afgeleid van het Griekse krokos, dat "krokus" of "saffraan" betekent. Het is zo genoemd vanwege de opvallende kleur. Crocoiet is een secundair mineraal in geoxideerde lood-ertsen. De typelocatie van crocoiet is de Adelaide mijn, Dundas, Tasmanië. Het mineraal wordt verder onder andere gevonden in Kallenberg, Glauchau, Sachsen, Duitsland en Berezovsk in het Oeralgebergte in Rusland.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP