Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

Bertrandiet / Tiffany stone / Morado Opaal afkomstig uit Nevada in de USA.

tiffany-stone-streng_product

Bertrandiet / Tiffany stone / Morado Opaal afkomstig uit Nevada in de USA.

Product

Bertrandiet / Tiffany stone / Morado Opaal afkomstig uit Nevada in de USA.

Omschrijving

Voor het eerst in 41 jaar komen we een 40cm en 8mm dik kogelcollier tegen in Bertrandiet. Deze steen is echt zeldzaam, en omdat het tot mijn persoonlijke favorieten behoort, hebben we hem meteen ingekocht. Want de prijs is echt belachelijk goedkoop!

Prijs elders

Log in voor prijzen

Aanvullende informatie

Tiffany Stone (Bertrandiet of Morado Opaal) de meestal paarse kleur en gevarieerde uiterlijk maken de steen zeer herkenbaar. De steen heeft een sterke connectie met hogere energieën, versterkt het voorgevoel, brengt een creativiteit aan in het denken, laat de drager boodschappen juist interpreteren, geeft een heldere connectie met gidsen en laat het goddelijke in de eigen ik en anderen zien. Tiffany Stone wordt soms ook wel Geopaliseerde Fluoriet genoemd en is dus duidelijk een combinatie van stenen waaronder Beril, een van de lichtste maar energetisch sterkst werkzame mineralen. Het is bijzonder zeldzaam en krachtig. De edelsteen wordt enkel in Utah (U.S.A.) gevonden.  Het mineraal Bertrandiet (Tiffany stone of Morado Opaal) is een beryllium houdend sorosilicaat met de chemische formule Be4Si2O7(OH)2. Bertrandiet is een kleurloos tot lichtgeel orthorombisch mineraal met een hardheid op de schaal van Mohs van 6-7. Het werd voor het eerst ontdekt nabij Nantes (Frankrijk) in 1883 en werd genoemd naar de Franse mineraloog Emile Bertrand. Het wordt vaak teruggevonden in berylliumrijke pegmatieten. Bertrandiet komt vaak voor als een pseudomorfe vervanging van beril. Dit mineraal is net zoals beril een berylliumerts. 

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP