Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

OPRUIMING SCHELPEN - 27 PALLETS MET 70-80% KORTING! Bestel via de webshop met DHL (vanaf 150,- of vanaf 500,- gratis naar NL, UK, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk & Oostenrijk)  of kom langs.

PS Timmersgems bezoeken; ipv de gebruikelijke 3e afslag neem de 1e of 2e afslag Berghem en zijn dan bereikbaar via de rotonde  en de parallelweg.

 

< Terug naar het overzicht

Aura Magnetiet bol - handgeslepen. ONZE MEESTVERKOCHTE EDELSTEENBOL VAN 2019

AuarmagnetietbollenWEB_product

Aura Magnetiet bol - handgeslepen. ONZE MEESTVERKOCHTE EDELSTEENBOL VAN 2019

Product

Aura Magnetiet bol - handgeslepen. ONZE MEESTVERKOCHTE EDELSTEENBOL VAN 2019

Omschrijving

Echte Magnetiet met een coating van 24 karaats goud. Perfect voor healing toepassingen maar ook in trek als gewoon speelgoed door de mooie geluiden die de magneten maken.

Afmetingen

25 mm

Prijs elders

Log in voor prijzen

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Het mineraal Magnetiet is een oxide van ijzer met valenties 2+ en 3+. De chemische formule luidt Fe3+2Fe2+O4. Magnetiet is een grijszwart sterk natuurlijk magnetisch mineraal zonder splijting met een gemiddelde dichtheid van 5,15. De hardheid is 5,5 tot 6. Het mineraal is niet radioactief. De brekingsindex is 2,42 en het kubische mineraal is isotroop. Met opvallend licht zijn grijs met bruine reflecties waar te nemen. Al in de Oudheid ontdekte men dat magnetietkristallen elkaar afhankelijk van de oriëntatie aantrekken of afstoten. Dit natuurkundige verschijnsel wordt magnetisme genoemd. In China maakte men al in de 11e eeuw v. Chr. gebruik van de magnetische eigenschappen van magnetiet. De termen 'magneet', als middeleeuwse aanduiding voor een magnetische steen, en het in 1845 door Wilhelm Haidinger ingevoerde 'magnetiet', ontstonden uit de Latijnse stam 'magnet-' (met als nominatief 'magnes', magneet). Magnetische stenen (Oud-Grieks: λίθος μάγνης , lithos Magnes) waren al bij de Grieken bekend, volgens de geschriften van Theophrastus. Ook de Romeinse schrijver Plinius de Oudere maakt melding van een steen genaamd 'magneet', die genoemd zou zijn naar Magnes, een Kretenzische schaapherder die het mineraal op de berg Ida vond. Hij merkte dat de spijkers in zijn schoenen en de ijzeren kop van zijn staf door het gesteente waar het mineraal in zat aangetrokken werden. Plinius maakte onderscheid tussen meerdere soorten magneten, vooral tussen "mannelijke" en "vrouwelijke". Alleen de mannelijke bezat de kracht ijzer aan te trekken, en dus het eigenlijke magnetiet was. Bij vrouwelijke magneten ging het vermoedelijk om mangaanerts, dat uiterlijk veel op magnetiet lijkt, of ook om een wit mineraal, dat later magnesiet MgCO3 werd genoemd. Het is echter waarschijnlijker dat magnetiet genoemd is naar Magnesia, een landstreek in Thessalië of naar de stad Magnesia aan de Meander, of ook naar andere Griekse of Klein-Aziatische steden met dezelfde naam, waar al meer dan 2500 jaar magnetische brokken ijzererts gevonden worden.
  
Derhalve goed voor R.S.I. en carpaal tunnelsyndroom. Het gebruik:  Plaats de eieren of masseer met de eieren huid en lichaam op de plaatsen waar U voelt dat het het meest noodzakelijk is. U kunt de eieren meerdere malen per dag gebruiken en elke dag van de week.  Als speelgoed: Fantastisch als zingende eieren, gooi beide delen in de lucht en als ze elkaar weer ontmoeten in de lucht dan zal de hele kamer worden gevuld met het geluid van een ratelslang. Waarschuwing: Niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar oud. Pas op met pacemakers en creditcards.

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP