Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

OPRUIMING SCHELPEN/STENEN - 27 PALLETS MET 70-80% KORTING! Bestel via de webshop met DHL (vanaf 150,- of vanaf 500,- gratis naar NL, UK, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk & Oostenrijk)  of kom langs.

PS Timmersgems bezoeken; ipv de gebruikelijke 3e afslag neem de 1e of 2e afslag Berghem en zijn dan bereikbaar via de rotonde  en de parallelweg.

 

< Terug naar het overzicht

Adelaar "look" veren XXL uit Amerika. Ideaal om te gebruiken bij smudge rituelen.

Adelaar "look" veren XXL uit Amerika. Ideaal om te gebruiken bij smudge rituelen.

Product

Adelaar "look" veren XXL uit Amerika. Ideaal om te gebruiken bij smudge rituelen.

Omschrijving

Echte adelaarsveren zijn streng verboden mee te nemen uit de VS, wel kun je echte "kip of fazant" veren in de beroemde zwart/wit adelaarkleuren krijgen.

Afmetingen

280 - 330mm

Prijs elders

Log in voor prijzen

Aanvullende informatie

Arenden of adelaars zijn dagactieve, middelgrote tot grote roofvogels met meestal brede vleugels, stevige snavel en scherpe klauwen (nagels). Arenden werden en worden veel gebruikt als symbool door landen en organisaties, omdat ze macht, schoonheid en onafhankelijkheid zouden uitstralen. De roofvogels die in het Nederlands met de term 'arend' worden aangeduid behoren alle tot de orde van de Accipitriformes maar niet tot hetzelfde familie of geslacht en de verwantschapsrelaties zijn niet altijd duidelijk. Verreweg de meeste arenden behoren tot de familie Accipitridae (havikachtigen). De visarend behoort echter tot de familie Pandionidae (visarenden).  Zoals alle roofvogels hebben arenden een grote, krachtige haaksnavel, om vlees van een prooi af te scheuren. Daarnaast sterke poten en krachtige klauwen. Ze beschikken ook over een uitstekend gezichtsvermogen. Het verenkleed van mannetje en vrouwtje is gelijk, maar het vrouwtje is doorgaans groter. Ze krijgen hun volwassen verenkleed pas na enkele jaren. Arenden komen hoofdzakelijk voor in Europa, Azië en Afrika. Wellicht een van de bekendste arenden, de Amerikaanse zeearend, leeft in Noord-Amerika. In Nederland en België komen voor de zeearend (Haliaeetus albicilla) (broedvogel in Nederland), de visarend (Pandion haliaetus) (doortrekker in beide landen), de slangenarend (Circaetus gallicus) (zomergast in Nederland, onder meer in het Fochteloërveen, dwaalgast in België) en de steenarend (Aquila chrysaetos) (dwaalgast in België). De Ptolemaeïsche heersers van Egypte gebruikten de arend op hun zegel, terwijl de Romeinen de vogel gebruikten op de standaarden van hun legioen. De Verenigde Staten adopteerden de Noord-Amerikaanse "Bald Eagle" als een prominent onderdeel van hun grootzegel. Op de Mexicaanse vlag staat een arend op een cactus met een slang in zijn snavel afgebeeld. Dit is een verwijzing naar de stichtingsmythe van Tenochtitlan, de voorloper van Mexico-Stad. Ook in onder meer Panama (harpij-adelaar), Duitsland, Montenegro, Polen, Servië, Roemenië, Rusland en Albanië heeft de arend hoge symbolische waarde. De adelaar is het wapendier van het Duitse Rijk en de Bondsrepubliek. In de Nederlandse heraldiek is de adelaar iets zeldzamer maar de adelaar komt veel voor als "Friese adelaar" in Noord-Nederlandse wapens. De tweekoppige adelaar is zowel van het Duitse Rijk (al vanaf het Heilige Roomse Rijk), het Oostenrijkse keizerrijk (en ten tijde van de eerste republiek tijdens de Standenstaat) als Het Russische Rijk. Bij de Russen stond er echter op de borst van de arend een schild met daarop Sint Joris afgebeeld; van oudsher de beschermheilige van de tsaren en het Russische Rijk. In Albanië wordt de adelaar Shqiponje genoemd, en een naam van het Albanese volk voor hun land is Shqiptar, wat het land van de adelaar betekent.

 
De adelaar

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP