Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen
BEL 0412-405131
Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Registreren

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR

Teruggekomen van de beurs in Tucson/Arizona U.S.A., hebben we al weer meteen vele nieuwe goederen, o.a. Malachiet, Malacolla en nog veel meer uit de Republiek Congo. Mooie Argentijnse roze Amethist en 3 volle containers met nieuwe artikelen uit Marokko en Brazilië. Bestel of kom langs, de koffie staat klaar. (zaterdag 23 februari gesloten)

< Terug naar het overzicht

Ametrien uit Bolivia in 925/000 zilveren "Prestige" hanger

Ametrien uit Bolivia in 925/000 zilveren "Prestige" hanger

Product

Ametrien uit Bolivia in 925/000 zilveren "Prestige" hanger

Omschrijving

Prestige edelsteensieraden staan al bijna 40 jaar voor 1. hoogste gehalte zilver (925/000), 2. Mooie vrije vorm geslepen edelstenen & 3. Goed vakwerk

DOWNLOADS:

Aanvullende informatie

Ametrien, ook wel bekend als trystine of door haar handelsnaam als bolivianite, is een natuurlijk voorkomende variëteit van kwarts. Het is een mix van amethyst en citrien met zones van paars en geel of oranje. Bijna alle in de handel verkrijgbare ametrien wordt gewonnen in Bolivia, maar er zijn deposito's in Brazilië en India worden uitgebuit. De kleur van de zones zichtbaar in ametrien zijn door de verschillende oxidatietoestanden van ijzer in het kristal. De verschillende oxidatietoestanden optreden als gevolg dat er een temperatuurgradiënt over het kristal tijdens zijn vorming  Kunstmatige ametrien kan worden gecreëerd door differentiële warmtebehandeling van amethyst. De legende wil dat ametrien werd voor het eerst in Europa geïntroduceerd door geschenken een conquistador aan de Spaanse koningin , nadat hij een mijn in Bolivia als bruidsschat toen hij trouwde met een prinses uit de inheemse Ayoreos stam.  De meeste ametrien in het lage prijssegment kan worden aangenomen dat voortkomen uit synthetisch materiaal. Sinds 1994 een Russisch laboratorium de industriële productie heeft geperfectioneerd  van tweekleurig kwarts kristallen die zijn later bestraald om de typische ametrien kleuren uit te brengen. Groen - geel of goud- blauw ametrine niet van nature voorkomen.

 

STRONG TRADEMARKS TIMMERSGEMS GROUP